Greška

Došlo je do greške.

Qualcomm: prelazak računara na ARM siguran, lansiranje SoC visokih performansi 2023.

18.11.2021 10:10 | 0 Hardver
Qualcomm: prelazak računara na ARM siguran, lansiranje SoC visokih performansi 2023.

 

Qualcomm je bio u igri stvaranja SoC-a za PC tržište sa Snapdragon linijom kompanije, a ovi procesori su uglavnom bili poboljšane verzije njihovih mobilnih dizajna i zasnovani su na arhitekturi skupa instrukcija ARM (ISA). Microsoft je podržao ovaj napor kreiranjem projekta Windows-on-ARM (VoA) koji omogućava operativnom sistemu Windows da radi na procesorima zasnovanim na ARM-u.

Međutim, do sada, Qualcommovi dizajni nisu bili dovoljno jaki jer su predstavljali relativno umeren pristup problemu i gotovo da nisu imali smisla za kupovinu u poređenju sa standardnim laptop računarima opremljenim x86 procesorima iz AMD-a i Intel-a. Ovo će se sada promeniti, piše portal TechPowerUp.

 

Pogledajte još: Samsung bi mogao da koristi Qualcomm čipove u polovini svojih pametnih telefona i tableta 2022.

Prema vestima sa jučerašnjeg Dana investitora, Qualcomm priprema Arm SoC visokih performansi za PC tržište. Kompanija je nedavno kupila Nuvia Inc, startup fokusiran na kreiranje novih IP adresa zasnovanih na Arm ISA. I to je ono što će Qualcomm koristiti u izgradnji svojih računarskih procesora sledeće generacije.

Kako kompanija planira, u avgustu 2022. godine, trebalo bi da počne da uzorkuje OEM partnere sa ovim novim čipovima, a mi ćemo ih videti u rukama potrošača početkom 2023. Ako sve bude po planu, ovo bi trebalo da predstavlja direktnu konkurenciju AMD-u, Intelu, ali sada i Apple-u na vrhunskom SoC tržištu. Nakon računara, kompanija planira da se pozabavi tržištem centara podataka, mobilnim i automobilskim tržištem.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Mediatek Dimensity 2000 pokazuje rekordne rezultate na AnTuTu benchmarku

IBM predstavio revolucionarni 127 kubitni kvantni procesor

10203
10205
10206
10207
10208
10209