Qualcomm predstavio svoj najnoviji ARM serverski procesor

Nekoliko meseci nakon zvanične objave, Qualcomm je konačno zvanično objavio da je Centriq 2400 ARM serverski procesor spreman za komercijalnu upotrebu.

Nekoliko meseci nakon zvanične objave, Qualcomm je konačno zvanično objavio da je Centriq 2400 ARM serverski procesor spreman za komercijalnu upotrebu. Procesor je kreiran u 10nm procesu proizvodnje, a dizajniran je za data centre i cloud sisteme visokih performansi.Ovo je samo još jedan od brojnih pokjušaja da se smanji Intelova kontrola nad tržištem čipova za data centre, koji kontroliše najveći deo servera na tržištu.Centriq 2400 serija je izrađena korišćenjem Samsungovog 10-nanometer FinFET procesa, sa 18 milijardi tranzistora i 398mm² površinom u SoC (system-on-chip) paketu. Procesor sadrži do 48 jezgara visokih performansi, a radi na 2.6GHz i ima šestokanalnu DDR4 memoriju sa podrškom do 768GB RAM-a.Izvor: NextPowerUp

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi