Greška

Došlo je do greške.

Qualcomm planira objavu gejming konzole nalik na Nintendo Switch

25.03.2021 15:16 | 0 Games
Qualcomm planira objavu gejming konzole nalik na Nintendo Switch


Američka kompanija Qualcomm, prema navodima, razvija sopstvenu ručnu konzolu, koju će pokretati dolazeća Android 12 platforma.

Prema izveštajima, ova prenosna gejming konzola će u velikoj meri podsećati na Nintendo Switch, ali će koristiti Android softver i pokretaće je Snapdragon čipset. Izvor ovih informacija tvrdi da je imao prilku da vidi fotografije uređaja koje nisu konačne, ali da je odlučio da ih ne objavi.

Navodno, Qualcommova konzola će podsećati na deblji telefon, a imaće odvojive kontrolere sa leve i desne strane. Pored toga, izvor ističe da će konzola koristiti 6000mAh bateriju i podržavaće Quick Charge tehnologiju. Iako konkretne dimenzije uređaja nisu poznate, moglo bi se raditi o modifikovanom telefonu sa dužim ekranom.

 

Pogledajte još: Qualcomm je obezbedio nove CPU dizajne kupovinom startapa Nuvia za 1,4 milijarde dolara


Qualcomm planira da prenosnu konzolu objavi već tokom prvog tromesečja 2022. godine, a uređaj bi mogao poketati naslednik Snapdragon 888 čipseta. Veruje se da će taj čip nuditi više radne taktove, jer će debljina uređaja omogućiti implementiranje boljeg rešenja za hlađenje.

Pored toga, pominje se implementiranje starijeg Snapdragon X55 5G modema, što će omogućiti bežično povezivanje sa drugim igračima. Nije poznato da li Qualcomm planira da ponudi Wi-Fi-only varijantu konzole na masovnom tržištu.

Qualcommova konzola bi, prema navodima, imala ciljanu cenu od 300 dolara.

Izvor: NDTV

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

NZXT predstavlja N7 B550 matičnu ploču

Testirali smo Bang & Olufsen proizvode (video)

10404
10405
10406
10407
10408
10409