Qualcomm najavio Clear Sight tehnologiju dual kamere

Clear Sight ima dve kamere od kojih svaka ima svoj objektiv i image senzor. Baš kao i oči, i objektivi imaju identičnu žižnu daljinu

Da li su dual kamere put u budućnost kod smartfona? Iako je tehnologiju usvojilo tek nekoliko kompanija, izdvajaju se značajni telefoni kao što je Apple iPhone 7 Plus model. Međutim, sada Qualcomm želi da pređe u akciju te najavljuje Clear Sight tehnologiju za Snapdragon 820 i Snapdragon 821 čipsete. Postavlja se pitanje šta je Clear Sight?
Prema kompaniji Qualcomm, Clear Sight ima dve kamere od kojih svaka ima svoj objektiv i image senzor. Baš kao i oči, i objektivi imaju identičnu žižnu daljinu, što znači da vide istu udaljenost. Ipak, svaka kamera ima različit image senzor, gde je jedan image senzor u boji a drugi je crno-beli. U osnovi ovde leži ideja da će crno-beli senzor omogućiti bolje fotografije u uslovima slabog osvetljenja, kao i da će imati bolji kontrast, manje šuma i poboljšanu oštrinu.
Kada se spoji sa fotografijom u boji, to bi u teoriji trebalo da rezultuje mnogo boljom fotografijom. Proces je gotovo identičan onom kod HDR fotografija, gde više fotografija različitih izloženosti daju sjajan konačan rezultat. Qualcomm-ova Clear Sight tehnologija će biti dostupna samo na telefonima koji ispod haube imaju Snapdragon 820 i 821 čipsete.
Qualcomm ima novi Snapdragon čip iz srednjeg segmenta
Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi