Greška

Došlo je do greške.

Qualcomm je navodno potvrdio promene imena za Snapdragon čipove

23.11.2021 10:10 | 0 Mobile
Qualcomm je navodno potvrdio promene imena za Snapdragon čipove

 

Qualcomm je potvrdio deo glasina koje smo preneli prošle nedelje, te će svojoj liniji Snapdragon čipseta dati nova imena. U postu na Weibo-u od strane tipster Digital Chat Stationa navodi se da će umesto da se njegov sledeći flagship čip zove Qualcomm Snapdragon 898, čipset zvati Snapdragon 8 gen1. Dok ne znamo tačno koja će nova imena biti, iz kompanije kažu da će biti kraća i jednostavnija, prenosi Phonearena.

U tom cilju, naziv kompanije će biti uklonjen iz zvaničnog naziva čipova. Dakle, umesto da se zove Qualcomm Snapdragon 8 gen1, premijum čip bi se mogao nazvati Snapdragon 8 gen1. Qualcomm kaže da će ukinuti trocifrenu šemu numerisanja i da će umesto toga koristiti jednocifrenu. Takođe se dodaje da će serija "8" ostati trenutni flagship, što sve ukazuje na to da je Snapdragon 8 gen1 ime o kome se pričalo kao velika mogućnost.

 

Ako ste propustili: Qualcomm: prelazak računara na ARM siguran, lansiranje SoC visokih performansi 2023.

Qualcomm je navodno testirao dva različita sistema imenovanja sa preko 2.000 kupaca. Nova šema imenovanja mogla bi biti objavljena sledeće nedelje kada bi Qualcomm trebalo da predstavi sledeći čipset serije 800. Ono što je nejasno je kako će Qualcomm imati više čipova u istoj seriji, kao što su Snapdragon 888 i Snapdragon 870.

Ako se igramo pretpostavkama, tu bi mogao upasti u igru broj generacije. Na primer, Snapdragon 8 gen1 bi mogao biti naziv za flagship čipset serije 8, dok bi druga nešto manje moćna komponenta serije 8 mogla biti Snapdragon 8 gen2.

 

SnapdragonS1.jpg

 

Ime Snapdragon je prvi put upotrebio Qualcomm 2007. na Snapdragon S1. Bio je to prvi procesor napravljen za mobilne uređaje koji radi na 1GHz i napravljen je korišćenjem 65nm procesa. Dokle smo dogurali danas, saznaćemo na Tech Summitu koji Qualcomm tradicionalno organizuje krajem novembra i početkom decembra.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Hitman 3 će dobiti Ray tracing i VR za računare početkom 2022.

Potpuno crne maske za PlayStation 5 konzole možda stignu uskoro, sugeriše Sonijeva patentna prijava

10104
10105
10106
10107
10108
10109