Greška

Došlo je do greške.

Qualcomm će se takmičiti sa Apple silikonom sa svojim ARM čipovima sledeće generacije za PC krajem 2023.

01.05.2022 14:27 | 0 Hardver
Qualcomm će se takmičiti sa Apple silikonom sa svojim ARM čipovima sledeće generacije za PC krajem 2023.

 

Recenzenti su naveliko hvalili Apple-ov prelazak na svoj prilagođeni silicijum i udaljavanjem od Intela. Nova M-serija čipova isporučuje poboljšanu procesorsku snagu uz produženje trajanja baterije zbog manje potrošnje energije. Prošle godine u novembru, Qualcomm je najavio svoje planove da parira Apple-u sa svojom sledećom generacijom SoC baziranog na Arm-u za PC tržište. Ranije ove nedelje otkriveno je da će Qualcomm objaviti svog prvog rivala M1 za PC do kraja 2023.

Tokom prošlogodišnjeg izveštaja kompanije Qualcomm o godišnjim prihodima, izvršni direktor kompanije Kristijan Amon je izjavio da Nuvia tim napreduje sa procesorima zasnovanim na Arm-u. On je dalje naveo da će se Nuvia tim fokusirati na performanse čipova i da će laptopi koje pokreće Nuvia biti dostupni korisnicima krajem 2023.

 

procesoripst.jpgRanije se moglo čuti da će Qualcomm staviti uzorke Nuvia čipova na raspolaganje OEM-ima u avgustu ove godine. Sada je plan pomeren na drugu polovinu 2022. Nakon prve faze testiranja, prvi Nuvia uređaj za kupca biće dostupan kasnije 2023. godine.

Nuvia je kupljena od strane kompanije Qualcomm u januaru 2021, koja je bila startap kompanija koju su osnovali bivše Apple chip arhitekte. Apple se sprema da lansira svoj najnoviji M2 čip sa modelima MacBook Air i MacBook Pro o kojima se pričalo tokom ove godine. Pre nego što Qualcomm objavi svog rivala za M1 seriju čipova, Apple bi već mogao najavit sledeće varijante M2 čipa. Štaviše, kompanija je možda objavila svoje M3 čipove do kraja 2023. Svakako, verujemo da će u budućnosti biti zanimljivo videti poređenje performansi između Qualcomm-a i Apple-a.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Google radi na predviđanju pokreta unazad kako bi poboljšao Android

Najbolji Redmi Note 11: Redmi Note 11 Pro + recenzija

10203
10205
10206
10207
10208
10209