Greška

Došlo je do greške.

Qualcomm beleži veliko povećanje prihoda, ali upozorava na nestašicu čipova tokom prve polovine godine

04.02.2021 18:48 | 0 Biznis IT
Qualcomm beleži veliko povećanje prihoda, ali upozorava na nestašicu čipova tokom prve polovine godine


Qualcomm je objavio svoje finansijske rezultate za proteklo tromesečje i oni izgledaju izuzetno impresivno. Tokom perioda oktobar-decembar, obeležen kao Q1 2021 u fiskalnoj godini kompanije, prihodi su porasli za 62%, dok je neto prihod porastao za 165% sa 925 miliona na 2,455 milijardi dolara.

Međutim, tokom sastanka investitorima, izvršni direktor Qualcomma Cristiano Amon upozorio je da se kompanija bori da zadovolji potražnju tržišta, a industrija će se suičiti sa globalnom nestašicom čipova u narednih šest meseci.

Qualcomm svojim čipovima snabdeva sve veće proizvođače telefona, ali se za njihovu proizvodnju oslanja na TSMC i Samsung. Međutim, usled COVID-19 pandemije, potrošači su počeli da kupuju više računara za rad kod kuće, što znači da su kompanije u ovoj industriji takođe povećale porudžbinu čipova.

 

Pogledajte još: Qualcomm je predstavio Snapdragon 870 5G sa brzinom do 3.2GHz


Amon je dodao da, uprkos tome što se veliki broj kompanija oslanja na svega nekolicinu fabrika čipsetova širom sveta, problem uskih grla bi trebalo da bude rešen do druge polovine 2021. godine.

Apple je već istakao da ne uspeva da zadovolji potražnju za iPhone 12 uređajima zbog "ograničene dostupnosti nekih komponenti", a Qualcomm je glavni dobavljač 5G modema za kompaniju.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

OneDrive sada nudi podršku za Samsung Motion Photo i 8K video

Xiaomi otvara svoju fabriku za proizvodnju u Turskoj

10604
10605
10606
10607
10608
10609