Greška

Došlo je do greške.

Qualcomm navodno blokira Nvidiju da kupi ARM za 40 milijardi dolara

13.02.2021 14:05 | 0 Biznis IT
Qualcomm navodno blokira Nvidiju da kupi ARM za 40 milijardi dolara


Prošle godine Nvidia je objavila da je postigla sporazum o kupovini ARM-a od SoftBanka za 40 milijardi dolara. Naravno, ovako velike akvizicije moraju da prođu kroz različite regulatorne procese i dobiju odobrenja pre nego što se okončaju. Taj proces rivalskim kompanijama daje mogućnost da iskažu zabrinutost u vezi sa akvizicijom i kako bi to moglo uticati na njihovo poslovanje.

U slučaju Nvidije i ARM-a, Qualcomm je taj koji se suprotstavlja ovoj kupovini. Prema dostupnim izvorima, Qualcomm je bio u kontaktu sa regulatornim telima širom sveta u pokušaju da blokira Nvidia/ARM sporazum. Lista regulatora uključuje FTC u SAD, Evropsku Komisiju i Kinesku državnu administraciju za regulisanje tržišta.

 

Ako ste propustili: Nvidia kupuje ARM za 40 milijardi dolara?


Qualcomm nije javno komentarisao svoje napore na ovom polju, ali Nvidia jeste ističući da je uverena da će regulatrorna tela na kraju odobriti sporazum.

U ovom trenutku, Nvidia/ARM sporazum se istražuje u SAD i Evropi kako bi se odredilo da li može da formira monopol i načini štetu konkurenciji. Očekuje se da će ovaj proces trajati bar nekoliko meseci.

Izvor: KitGuru

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Google Photos dobija više opcija za svoju funkciju obrade videa

VLC 4.0 stiže kasnije tokom godine, sa novim interfejsom i fokusom na sigurnost

10604
10605
10606
10607
10608
10609