Greška

Došlo je do greške.

Qualcomm bi mogao investirati u Arm ukoliko Nvidijina akvizicija ne uspe

16.06.2021 20:20 | 0 Biznis IT
Qualcomm bi mogao investirati u Arm ukoliko Nvidijina akvizicija ne uspe


Kada je Nvidia objavila planove o kupovini Arm-a, nekoliko konkurentskih kompanija koje se oslanjaju na Arm se pobunilo. Ovo je pokrenulo i istrage o tome da li bi ovaj sporazum o akviziciji trebalo da bude odobren.

Nvidia se i dalje nada da će se sporazum okončati tokom 2022. godine, ali ukoliko se to ne desi, Qualcomm i drugi veliki industrijski igrači umesto toga planiraju da investiraju u Arm.

Christian Amon, Qualcommov novi izvršni direktor, je istakao da bi se kompanija mogla pridružiti konzorcijumu ključnih tehnoloških igrača na tržištu, kako bi investirali u Arm ukoliko Nvidijina akvizicija ne bude odobrena. Druge kompanije, kao što su Google i Microsoft, takođe su zabrinute da bi ta akvizicija potencijalno mogla formirati monopol na tržištu. Kompanije koje su zainteresovane za to da Arm ostane nezavisan, su i Tesla i Amazon.

 

Pogledajte još: Nvidia više neće nuditi drajvere za Windows 7, Windows 8 i Windows 8.1


Qualcomm je posebno oslonjen na Arm, jer Snapdragon čipovi koriste ARM arhitekturu i dizajne. Nvidia je istakla da ukoliko kupi Arm, sve postojeće licence i sporazumi će nastaviti da budu aktivni, ali i dalje postoji zabrinutost od negativnih posledica ove akvizicije.

Izvor: KitGuru

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Google servisi se vraćaju na Honor telefone

Motorola defy donosi novu eru za izdržljive telefone

10604
10605
10606
10607
10608
10609