Greška

Došlo je do greške.

Pwn2Own: pet puta hakovan Microsoft Edge, Chrome nesavladiv

23.03.2017 12:48 | 9 Software/Web
Pwn2Own: pet puta hakovan Microsoft Edge, Chrome nesavladiv

Microsoft Edge kao podrazumevani pregledač u Windowsu 10, dizajniran je od strane kompanije da bude brži, pouzdaniji i bezbedniji naslednik Internet Explorera. Cilj Microsoft-a je bio da on postane dostojna alternativa Google Chrome i Mozilla Firefox pregledačima.

Međutim, kada je u pitanju bezbednost, izgleda da i dalje postoji dosta prostora za poboljšanja, jer je Microsoft Edge najteže pogođen hakovanjem na Pwn2Own takmičenju ovog meseca. Konkretno, Microsoft Edge je bio hakovan pet puta, dok je Google Chrome takođe bio meta - ali se poručuje da ga je bilo gotovo nemoguće hakovati.

U dva dana takmičenja, pet različitih timova je uspelo da probije u Microsoft Edge, jedan prvog dana i još četiri sledećeg. Tim Ether je bio nagrađen sa 80.000 dolara za hakovanje Microsoft Edge pregledača sa proizvoljnim kodom u hvaljenom Chakra JavaScript endžinu.

Još dva tima su dobila 55.000 dolara za hakovanje pregledača drugog dana, a istu sumu je dobio nezavisni istraživač koji je takođe uspeo da probije u Edge. Vredno je napomenuti da se Google Chrome pokazao najtežim za hakovanje na Pwn2Own takmičenju ove godine jer je jedino Team Sniper uspeo da bude blizu uspešnog hakovanja.

Microsoft Edge će naredne godine podrazumevano blokirati Flash

Izvor: Softpedia

Komentari

0 Dodaj komentar

Snapdragon 835 benchmark rezultati pokazuju odlične GPU i multi-core performanse

Microsoft traži testere za sledeću generaciju računara

10504
10505
10506
10507
10508
10509