Puzzlephone je dokaz da je koncept modularnih telefona sve popularniji (video)

Finska kompanija Circular Devices razvija alternativni koncept pod nazivom Puzzlephone, koji uređaj bazira na tri osnovna elementa modularnog karaktera

Google Project Ara nije jedini projekat sa telefonima koji imaju delove koji se mogu zameniti ili nadograditi. Finska kompanija Circular Devices razvija alternativni koncept pod nazivom Puzzlephone, koji uređaj bazira na tri osnovna elementa. Spine deo telefona obezbeđuje LCD, zvučnike i bazičnu strukturu; Heart se sastoji od baterije i sekundarne elektronike, dok je Brain sastavljen od procesora i kamera modula. Ovo je pojednostavljena verzija modularnog uređaja. Kod modularnog projekta, kao što je ovaj uređaj ili Project Ara, korisnik je u mogućnosti da zameni zastareli procesor ili bateriju, bez potrebe da žrtvuje savršeno funkcionalan displej ili zvučnike.
puzzlephone2.jpgCircular Devices, kompanija koja stoji iza Puzzlephone-a, na ovom projektu radi od 2013. godine, a dolazi iz finskog grada Espua, odakle je i Nokia. Kompanija planira da Puzzlephone lansira kao uređaj iz srednjeg segmenta, tokom druge polovine 2015. godine, ukoliko nađe dovoljno sredstava da svoj projekat realizuje. Navodi se da će telefon koristiti modifikovanu verziju Android operativnog sistema, ali će se raditi i na podršci za druge platforme. Trenutno se radi na definisanju konstantnih hardverskih specifikacija za third-party proizvođače.

Izvor: The Verge

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi