Greška

Došlo je do greške.

PS5 SSD skladište bi moglo koštati koliko i kupovina druge PS5 konzole

08.12.2020 09:22 | 0 Games
PS5 SSD skladište bi moglo koštati koliko i kupovina druge PS5 konzole


Nakon globalne objave, Sony PlayStation 5 konzola se našla na udaru javnosti zbog limitiranog dostupnog skladišnog prostora od 667GB, kao i nedostatka proširivog prostora za PS5 naslove. USB skladište podržava samo kompatibilne PS4 naslove.

PS5 poseduje dodeljeni slot za dodatni NVMe SSD, ali je on u ovom trenutku onemogućen. Sada, kako eksterni proizvođači počinju da objavljuju sopstvene SSD-ove, koji se poklapaju ili čak prevazilaze sa brzinama internog skladišta PS5 konzole, počinje da se javlja zabrinutost u vezi sa cenom ovih SSD-ova.

Sony još uvek nije objavio koje će konkretno NVMe SSD-ove podržavati PS5, kada proširivi slot bude omogućen u budućnosti, preko softverskog ažuriranja. Iz kompanije je istaknuto da u obzir moraju biti uzeti različiti faktori kompatibilnosti, kao i testovi koje Sony bude radio.

 

Pogledajte još: CEO PlayStation-a komentariše Playstation 5 zalihe: Apsolutno sve je prodato!


Nedavno, eksterni proizvođači, kao što su Western Digital i Samsung, su počeli da objavljuju NVMe SSD-ove čije brzine prelaze protok od 5.5GB/s koliko nudi PS5 interno skladište. Rešenja oba proizvođača nude brzine preko 7.0GB/s.

Međutim, ove brzine nisu jeftine, pa tako Samsung 980 Pro 2TB SSD košta oko 600 dolara. Samsung 980 Pro je, doduše, dostupan u manjim kapacitetima (najjeftiniji je 250GB model, sa cenom od 90 dolara). Međutim, ukoliko pogledamo veličine instalacija igara (kao što je Call of Duty: Black Ops Cold War od oko 180GB), praktičnost ovih SSD-ova malog kapaciteta je pod znakom pitanja. Varijanta od 1TB je, s druge strane, dostupna po ceni od 230 dolara.

Trenutno nema informacija o progresu koji će Sony nuditi kada je u pitanju kompatibilnost, ali kako SSD-ovi kao što je Samsung 980 Pro počinju da pristižu na tržište, igrači se nadaju da će biti u prilici da prošire dostupni skladišni prostor na svojim novim PlayStation 5 konzolama.

Izvor: T3

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Ovako izgledaju paneli Samsung Galaxy S21 familije, jedan pored drugog

Počela je proizvodnja Samsung Galaxy F62 telefona

10404
10405
10406
10407
10408
10409