Greška

Došlo je do greške.

Prvobitni Fortnite Android installer hakerima omogućavao da instaliraju malware

27.08.2018 11:29 | 2 Software/Web
Prvobitni Fortnite Android installer hakerima omogućavao da instaliraju malware


Kada je Epic Games objavio da planira da zaobiđe Google Play Store kao platformu za distribuciju Fortnite za Android igre, mnogi sigurnosni eksperti su postali zabrinuti. Kompanija je sada zakrpila ranjivost koju je Google otkrio u Fortnite-ovom originalnom installeru, a koji je uljezima omogućavao da preuzmu i instaliraju malware.

Ranjivost je koristila "man-in-the-disk" napad, koji je koristio Epicovo skladište sa greškom kako bi presretao zahteve za preuzimanje i ubacivao sadržaj koji je pod znakom pitanja.

Napadači su prvo morali da prevare korisnika da instalira aplikaciju dizajniranu da traži ranjivost, što nije predstavljalo iznenađenje jer je bilo dosta onih koji su koristili varanja i "free V-Bux" aplikacije. Ukoliko je ovakva aplikacija bila prisutna, ona je mogla da utiče na proces instaliranja kako bi došla do sopstvenog koda bez najave da malware stiže.


Pogledajte još: Ovako izgleda Fortnite na Androidu (video)


Epic Games je istakao da je objavio zakrpu u roku od 48 sati od trenutka kada je dobio obaveštenje od Google-a, a za sada nije pronađeno da je neko iskoristio prednosti sigurnosne rupe tokom nekoliko dana koliko je ona bila prisutna. Developer, doduše, nije srećan zbog činjenice kako jer Google upravljao ovom situacijom. Epic je optužio Google da je neodgovorno objavio postojanje greške, pre nego što su brojni korisnici imali priliku da ažuriraju svoj installer. Takođe, Epic tvrdi da Google nije želeo da sačeka da više igrača izvrši nadogradnju.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:

Komentari

0 Dodaj komentar

HMD Global je sada vlasnik PureView trejdmarka

Funkcionalan Apple 1 računar uskoro na aukciji

10504
10505
10506
10507
10508
10509