Greška

Došlo je do greške.

Prvo veliko sistemsko ažuriranje za PlayStation 5 omogućava zanimljive funkcije

15.04.2021 10:16 | 0 Games
Prvo veliko sistemsko ažuriranje za PlayStation 5 omogućava zanimljive funkcije


Sony je objavio novo softversko ažuriranje za PlayStation 5, istakavši da je to prvo veliko sistemsko ažuriranje koje je konzola dobila. Kompanija je potvrdila da ažuriranje stiže sa podrškom za USB skladište i veliki broj novih društvenih funkcija.

Međutim, pored ovoga, otkrivene su i neke nove funkcije koje prethodno nisu najavljivane. Tu je HDR promena, koja omogućava da PlayStation 5 automatski gasi HDR izlaz kada se detektuje sadržaj koji nije HDR.

Pored toga, nove HDMI-CEC funkcije stižu sa ovim ažuriranjem. Tu je One-Touch Play koji automatski pali korisnikov TV i prebacuje se na odgovarajući ulaz kada se upali PS5. Moguća je i opcija zasebnog paljenja Power Off Link-a, koji će PS5 staviti u "rest mode" kada se isključi displej koji je povezan na konzolu.

 

Pogledajte još: PlayStation 5 će ovog leta dobiti mogućnost proširenja SSD-a


Sony je dodao i 120Hz podršku za 1080p PC monitore, pa gejmeri mogu da iskoriste prednosti viših frejmrejtova ukoliko imaju monitor koji podržava visoke stope osvežavanja.

Sve navedeno stiže kao dodatak uz glavnu karakteristiku, koja je implementirana sa najnovijim ažuriranjam, a to je podrška za eksterni USB skladišni postor koji će PlayStation 5 korisnicima omogućiti da prebacuju svoje igre između PS5 SSD-a i kompatibilnih USB diskova.

Izvor: SlashGear

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Motorola Moto G60 i G40 Fusion su se pojavili na Geekbenchu sa Snapdragon 732G čipom

Google Chrome 90 podrazumevano koristi HTTPS protokol

10404
10405
10406
10407
10408
10409