Prvi procesor sa Hyper Threading tehnologijom!

Nakon toliko priče o Intelovoj Hyper Threading tehnologiji, napokon se pojavio i procesor koji je zasnovan na njoj. Ovo je prvi PC procesor koji je na default taktu "probio" granicu od 3 GHz, tačnije rečeno, radi na 3.06GHz. Da podsetimo, Hyper Threading tehnologija omogućava da vaš operativni sistem vidi dva procesora, umesto jednog stvarno p

Nakon toliko priče o Intelovoj Hyper Threading tehnologiji, napokon se pojavio i procesor koji je zasnovan na njoj. Ovo je prvi PC procesor koji je na default taktu “probio” granicu od 3 GHz, tačnije rečeno, radi na 3.06GHz. Da podsetimo, Hyper Threading tehnologija omogućava da vaš operativni sistem vidi dva procesora, umesto jednog stvarno postojećeg, iskorišćavajući pri tome sve njegove raspoložive kapacitete. Po tome, ubzanje u aplikacijama bi trebalo da bude oko 25%, što je veliki pomak u današnje vreme. Procesor se našao na testu nekoliko sajtova, a njihove utiske možete pročitati na nekom od sledećih linkova :

TweakTown
Hexus
HardwareZone

X-bit labs
Hard OCP

Rezultati ovog CPU-a su dostigli očekivanja, jer se ubrzanja u odnosu na procesore sličnog takta ( o/c Pentium 4) kreću u rasponu od 10-30 posto. Jedino u čemu je doživeo potpuni podbačaj jeste 3D Studio MAX, koji i dalje bolje radi sa AMD procesorima. Što se tiče isplativosti kupovine, cene se kreću oko 640-660 $, cifra za koju primera radi, možete kupiti dva Pentium 4 procesora na 2.66 GHz.

Izvor : mail

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi