Greška

Došlo je do greške.

Prvi dvosmerni Bitcoin bankomat postavljen u centru Beograda

04.04.2018 12:40 | 2 Biznis IT
Prvi dvosmerni Bitcoin bankomat postavljen u centru Beograda


Saopštenje za javnost

Da kriptovalute i u našoj zemlji privlače veliku pažnju javnosti, dokazala je postavka dvosmernog Bitcoin i Lajtkoin bankomata u Beogradu. U sredu 4. aprila, u 12 časova, na uglu Ulica kneza Miloša i kralja Milana, u IDEA London prodavnici svečano je uključen jedini bankomat na kojem je moguće i da kupite i da prodate najpopularnije kriptovalute na svetu – Bitcoin i Litecoin.

Veliki broj prisutnih imao je priliku da se upozna sa brojnim zanimljivostima, ali i da sazna na koji način je moguće da postanu vlasnici digitalnog novca. Broj korisnika valuta za novu generaciju svakodnevno raste, a veća dostupnost automata doprineće još bržem širenju mreže korisnika.

"IDEA je moderna, inovativna i drugačija, i na taj način svojim potrošačima nudi još bolju uslugu. Bitcoin i Litecoin se nazivaju valutama nove generacije, pa je zato značajno da i Beograd i Srbija imaju jedan ovakav dvosmerni bankomat koji daje mogućnost da i mi budemo deo globalnog tržišta, odnosno da možemo da kupujemo i prodajemo kriptovalute kad god to želimo", rekla je Nataša Pavlović, direktor Sektora marketinških komunikacija za IDEA brend.

U svetu postoji više od 50 miliona korisnika, a kompanija ECD, prema dosadašnjem trendu, očekuje da će se tokom ove godine broj korisnika povećati za čak 50 odsto u odnosu na 2016. godinu.

Marko Matanović, Business Development Manager, ECD Group naglasio je da, ECD kao servis za razmenu kriptovaluta takve vrste u našem regionu posluje od 2012. godine i misija mu je omogućavanje lakšeg pristupa kriptovalutama. Istakao je zadovoljstvo što je deo vizije kompanije prepoznat od strane izuzetno jakog partnera poput IDEA trgovinskog lanca, i dodao: “Uticaj kriptovaluta na finansijski sistem je samo jedan od aspekata nove industrije, jer verujemo da pozitivni efekti jedne revolucionarne ideje Blokčeina i kriptovaluta ima mnogo širu primenu, što će vreme i pokazati.”

Upravo zato, organizatori su najavili dežurstvo stručnog tima, koji će svakog radnog dana, od 10 do 14 časova u IDEA London objektu, savetovati sve zainteresovane posetioce o načinu korišćenja automata. Podrška kontakt centra će biti na raspolaganju svakog dana, od 9 do 21 čas.

Inovacijama ovde nije kraj, jer će se u narednom periodu razmatrati mogućnost uvođenja treće kriptovalute, kao i mogućnost plaćanja ovim valutama u IDEA London prodavnici.Vladimir Neregistrovan korisnik
Fantazija!

Renderi HTC U12 (U12+) telefona

Samsung sprema i Galaxy S9 mini?

10604
10605
10606
10607
10608
10609