Greška

Došlo je do greške.

Prvi 5G iPad Pro se ne očekuje pre 2021. godine

26.04.2019 19:52 | 0 Mobile
Prvi 5G iPad Pro se ne očekuje pre 2021. godine


Najveći broj vesti i razgovora koji se tiču Apple-a i 5G podrške, se svode na iPhone. Apple i Qualcomm su razrešili međusobne nesuglasice i 5G iPhone se očekuje naredne godine. Međutim, šta je sa kompanijinim iPad uređajima?

Odgovor na ovo pitanje nam donosi renomirani analitičar Ming-Chi Kuo. Prema njegovim analizama, očekuje se da će prvi 5G iPad biti isporučen najranije 2021. godine. Pre toga, Kuo očekuje da će dva nova iPad Pro modela ući u masovnu proizvodnju između poslednjeg tromesečja ove godine i prvog tromesečja naredne godine. Očekuje se da će modeli imati iste veličine ekrana od 11 i 12.9 inča kao aktuelni modeli, ali još uvek neće nuditi 5G podršku.

 

Pogledajte još: Intel odustaje od 5G tehnologije za telefone


Pored dodavanja 5G modem čipova u iPad Pro tokom 2021. godine, Kuo očekuje da će Apple implementirati LCP (liquid crystal polymer) za soft board u isto vreme. Ovo bi trebalo da smanji gubljenje signala i da poboljša performanse mreže. Prema rečima Kua, zbog toga što se iPad Pro koristi u poslovne svrhe i za zabavu, tablet bi trebalo da nudi bolju konekciju nego iPhone.

Pored vesti o 5G podršci, pojavile su se još neke informacije o budućim karakteristikama Apple tableta. Glasine sugerišu da će Apple dodati podršku za miš i tastaturu na iPad Pro preko iOS 13 softvera. Ovo bi moglo pomoći u tome da iPad Pro postane svojevrsna zamena za laptop (Apple već sada ističe da je iPad Pro brži od 92% prenosivih PC uređaja).

Izvor: PhoneArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Huawei P Smart Z će biti kompanijin prvi telefon sa pop-up kamerom

Corsair proširio svoju liniju gejming miševa sa dva nova modela

10104
10105
10106
10107
10108
10109