Greška

Došlo je do greške.

Prvi pogled na Samsung telefon sa ekranom na “motanje”

16.08.2022 14:43 | 0 Mobile
Prvi pogled na Samsung telefon sa ekranom na “motanje”

Dobili smo telefone sa savitljivim ekranima na preklop, šta je sledeće? Pa ekrani koji se motaju, kako šta. Kako navodi portal Gizchina, pojavio se video snimak koji jasno pokazuje koncept kompanije Samsung za telefone sa savitljivim ekranom koji se ne preklama samo na jednom mestu, već se namotava i odmotava kako bi pružio više prostora za uživanje u sadržajima.

Ekran na motanje

Video snimak koji se pojavio na internetu, a koji je podelio poznati insajder Ice Universe, prikazao je tri nova projekta na kojima kompanija Samsung u ovom trenutku radi. Jedan predstavlja mobilni telefon sa ekranom koji se sklapa na tri dela, drugi predstavlja neku verziju velikog uređaja sa sklopivim ekranom koji bi mogao služiti funkciju prenosivog sistema za gejming, dok je treći daleko najzanimljiviji.

Screenshot1722.jpg

Dakle, i Samsung je nakon kompanije LG i njenog Rollable mobilnog telefona rešio da krene i razvoj sličnog uređaja i stvori mobilni telefon sa ekranom koji se odmotava sa strane uređaja kako bi korisniku pružio dodatni prostor za rad i uživanje u sadržajima. Prve informacija o ovom projektu pojavile su se tokom novembra prošle godine, ali ovo je prvi put da smo dobili pogled na jedan takav uređaj.

Video zapis koji možete pogledati ispod predstavlja deo interne komunikacije unutar same kompanije Samsung i daje stvarno dobar, iako veoma kratak, uvid u ono što možemo očekivati od ovakvog uređaja. Proširivanje ekrana sa obe strane kako biste dobili skoro pa duplo veći ekran stvarno izgleda veoma dobro. A da ne pominjemo i ogromni tabled koji se preklapa tri puta...

Screenshot1723.jpg

Da li je ovo budućnost?

Iskreno, nama se lično mobilni telefoni sa ekranom koji može da se “odmota” kako bi se dobio dodatni prostor izgledaju kao elegantnije rešenje od trenutno aktuelnih uređaja na preklop, ponajviše zbog toga što ma koliko puta da smo ponovo pustili video zapis nismo uspeli da vidimo nabor na ivicama ekrana kao što je to trenuto slučaj sa Samsung Z Flip i Z Fold uređajima. Možda ovo stvarno jeste smer u kom industrija treba da se kreće.

Samsung Galaxy Z Fold4 - otpakivanje

Xiaomi je spremio pametne uređaje za početak školske godine

10104
10105
10106
10107
10108
10109