Greška

Došlo je do greške.

Prvi pametni sat kompanije Meta, dojučerašnjeg Facebooka, se pojavio sa kamerom za video pozive

29.10.2021 15:37 | 0 Mobile
Prvi pametni sat kompanije Meta, dojučerašnjeg Facebooka, se pojavio sa kamerom za video pozive

 

Facebook je sinoć zvanično preimenovan u Meta na događaju Connect 2021. Izvršni direktor kompanije Mark Zakerberg najavio je da će Meta imati za cilj da objedini kompanijske aplikacije i tehnologije pod jednim novim brendom kompanije. Prema kompaniji, Meta-in fokus će biti da oživi metaverzum i pomogne ljudima da se povežu, pronađu zajednice i uvećaju svoja preduzeća.

Nekoliko sati nakon što je objavljena najava, procureli su prvi detalji o novom proizvodu kompanije. Pojavio se prvi Metin pametni sat i kaže se da ovaj nosivi uređaj želi da preuzme mesto koje drži Apple Watch, a interesantno je da na satu postoji kamera za video pozive. Hajde da pogledamo više detalja o predstojećem nosivom uređaju iz Meta.

 

Meta.jpg

 

Prema izveštaju Bloomberga, Meta se sprema da lansira pametni sat koji se sastoji od prednje kamere i zaobljenog ekrana. Slika sata je navodno pronađena u jednoj od Metinih iPhone aplikacija. Slika pametnog sata otkriva zaobljene uglove sata sa ujednačenim okvirom sa svih strana zajedno sa izrezom za kameru u vidu kapljice – ali na dnu ekrana. Na desnoj strani nalazi se dugme – koje može biti za navigaciju.

 

Ako ste propustili: Zbogom Fejsbuče, dobrodošla Meta!

Slika je primećena u Metinoj aplikaciji – aplikaciji za kontrolu novih pametnih naočara – Ray-Ban Stories, kako izveštava Bloomberg. Dalje, izveštaj potvrđuje da će sat imati i zamenljivi kaiš. Pošto sat ima kameru, nosivi uređaj će verovatno dobiti mogućnost da podrži video pozive – što bi definitivno učinilo da se sat izdvoji iz gomile i konkurencije. Prethodni izveštaj sugeriše da će prvi pametni sat ovog brenda biti lansiran 2022.

Prethodna curenja takođe sugerišu da će kompanija lansirati pametni sat sa dve kamere. Kompanija takođe radi sa nekim od vodećih američkih bežičnih operatera na podršci za LTE povezivanje. Sat će doći u beloj, crnoj i zlatnoj boji. Očekuje se da će po lansiranju koštati oko 400 dolara.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Globalna prodaja Redmi Note serije premašuje 240 miliona, Xiaomi obećava 10.000 prodavnica

Apple izveštava o povećanju prodaje iPhone-a od 47% u četvrtom fiskalnom kvartalu

10104
10105
10106
10107
10108
10109