Greška

Došlo je do greške.

Prvi ozbiljan test Intel Arc A380 grafičke karte – ne znate da li da se smejete ili plačete

02.08.2022 20:16 | 0 Hardver
Prvi ozbiljan test Intel Arc A380 grafičke karte – ne znate da li da se smejete ili plačete

Da stvari ne idu ni približno kako je Intel to zamišljao, potvrđuju i prvi ozbiljni testovi koje je sproveo nemački sajt Computerbase. Objava testova Intel Arc A380 modela van Kine je nešto što Intel nije očekivao, rekli bismo da ga je zateklo potpuno nespremnog i stavlja ga pod izuzetno veliki pristisak stručne javnosti.

Počev od 2021. godine postalo je jasno da će nakon dosta vremena, prva Intelova serija desktop gejming grafičkih karti - Xe “Alchemist”, imati dosta problema. Zvanično predstavljanje je nekoliko puta odlagano. Početkom 2022. godine stvari su postale još gore. Zvanično je lansirana samo mobilna verzija. Jaći modeli sa moćnijim verzijama grafičkih procesora za gejming desktop računare su trebali da se pojave ubrzo nakom mobilne varijante, ali do sada se stidljivo promolio samo najslabiji Arc A380 model, a ako je suditi po onom što pokazuju prvi modeli, bolje da nije ni izlazio. Ostatak svetskog tržišta je na čekanju i serijskom odlaganju obećanih termina izlaska.

Intel_Arc_A380_1.jpg 

Nakon ovog testa jasan je povod Intelove igre žmurki sa korisnicima. Intel Arc A380 je proizvod koji se ne može nazvati ni ranom beta verzijom, kako urednik ovog nemačkog portala kaže, pre se može kvalifikovati kao laboratorijski  prototip.

Problemi su veliki od drajvera koji se ne mogu nazvati funkcionalnim, preko nemogućnosti korišćenja Resizable Bar funkcije,  katastrofalne kontrole rada ventilatora, preko blokiranja overlay režima prikaza, problema u radu sa AMD procesorima itd. Jednom rečju – potpuno razočaranje.

Koliko smo daleko od potpunog recikliranja baterija za električna vozila?

Winamp se vratio

10203
10205
10206
10207
10208
10209