Greška

Došlo je do greške.

Prve fotografije nagoveštavaju kako će izgledati iPhone 14

18.05.2022 12:56 | 0 Mobile
Prve fotografije nagoveštavaju kako će izgledati iPhone 14

Pojavilo se već nekoliko glasina o dolazećoj seriji iPhone 14 modela. Za početak, poznato je da će kompanija Apple napraviti najveću do sada diferencijaciju između Pro i standardnih modela unutar ove serije, i to u nekoliko ključnih kategorija. Prema onome što je procurelo, izgleda da će samo Pro uređaji dobiti novu kameru povećane rezolucije i sposobnosti, kao i novi A16 Bionic procesor.

Prednje kamere

Pored toga, dobili smo i prvi uvid u nove prednje kamere na Pro modelima koje odbacuju dosadašnji izgled zarad jednog “punch hole” i jednog izreza u obliku pilule. Dobro ste pretpostavili, standardni modeli zadržavaju “stari” veliki izrez. Sada, pojavile su se i prve fotografije zaštitnih maski za dolazeću iPhone 14 seriju telefona koja nam daje još neke informacije o razlikama između Pro i standardnih iPhone 14 telefona.

Zadnje kamere

Kako navodi portal Wccftech, insajder DuanRui je prve zaštitne maske za iPhone 14 mobilne telefone primetio na kineskoj društvenoj mreži Weibo, a one nam govore koliko tačno senzora za kamere bi korisnici mogli očekivati na poleđini njihovih uređaja.

Case.jpg

Sudeći po ovim fotografijama, iPhone 14 i iPhone 14 Max će najverovatnije imati samo dva kamera senzora za razliku od Pro modela koji bi trebalo da imaju tri senzora za kamere. Dakle, Apple uvodi još jednu ogromnu razliku između standardnih i Pro mobilnih uređaja. A od te tri kamere samo će iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max imati novi senzor rezolucije 48MP za koji se očekuje da će biti veoma značajna nadogradnja u odnosu na senzore rezolucije 12MP koji su prisutni u iPhone 13 uređajima.

Dakle, kompanija Apple je najzad rešila da makar u nekim od svojih novih uređaja povećaju rezoluciju glavnog senzora kamere sa one koja je prvi put predstavljena na iPhone 6S i iPhone 6S Plus modelima davne 2015. godine. Naravno, sve ovo je uslovilo veći kamera modul koji je vidljiv i na zaštitnim maskama.

8K snimanje

Za kraj, očekuje se još jedna značajna promena, a to je podrška za 8K video snimanje koja bi se po prvi put pojavila u jednom iPhone uređaju. A sve to ide u ruku sa nezvaničnim informacijama kako će neki od modela iPhone 14 serija imati 2TB prostora za skladištenje podataka. Moraju se negde smestiti ti ogromni 8K fajlovi.

Epic se otvorio

USB port na ruteru? Čemu služi i šta sve možete da uradite sa njim?

10104
10105
10106
10107
10108
10109