Greška

Došlo je do greške.

Providni OLED ekrani dolaze i omogućiće nam da montiramo TV gde god želimo

06.06.2022 08:52 | 0 Multimedija
Providni OLED ekrani dolaze i omogućiće nam da montiramo TV gde god želimo

 

Na događaju koji je pre nekoliko dana održan u Guggenheim muzeju u Njujorku, kompanija LG je donela nekoliko svojih providnih OLED ekrana kako bi premijerno prikazala budućnost televizora. Modeli koje je LG doneo su imali dijagonalu od 55 inča i 40% providnosti, što je potencijalno savršen odnos za korišćenje u dnevnoj sobi.

Kuda ide budućnost televizora?

Ruku na srce, providni OLED ekrani kao ram za slike nisu baš nešto što ćete koristiti kod kuće, ali omogućavaju da vidimo kako bi ekrani mogli da se koriste na malo drugačiji način nego što smo to navikli.

Napomenućemo i da ovo nije prvi put da je LG prikazao svoje providne OLED ekrane, i da je publika imala prilike da ih prvi put vidi pre više od 6 godina na CES sajmu. Takođe, LG je na prošlogodišnjem CES sajmu prikazao video o providnom TV-u koji izlazi iz okvira kreveta i pakuje se u isti kada se ne koristi.

LG je i pre pričao o tome kako providni ekrani mogu da se koriste na najrazličitijim mestima, uključujući vratima i prozorima gradskog prevoza – praktično bilo gde, gde se sada koriste prozori i staklene površine.

LG2_4.jpg

Sve se menja

Za nas ovo znači da će providni OLED ekrani drastično promeniti našu današnju percepciju. Ovde pre svega mislimo na njihovu lokaciju, jer više neće biti potrebno da ih montiramo na postolje ili zid, već ćemo moći da ih smestimo na sredinu sobe i okružimo ga stolicama i drugim nameštajem. Da ne govorimo o automobilima koji će umesto vetrobrana imati prozirne OLED ekrane…

LG, kao jedan od najvećih proizvođača ekrana na svetu je veliki inovator i redovno unapređuje ekrane novim tehnologijama, jer je to prosto jedini način da se izbori sa konkurencijom. U svakom slučaju, inovacije su dobre, jer to znači da tehnologija evoluira, ali i da će konkurencija morati da pronađe načine da se izbori sa njima. U prevodu: biće mnogo novina na ovom polju, a sadašnje tehnologije će biti sve pristupačnije prosečnom korisniku.

Naravno to ne znači da ćete za pola sata vožnje od Beograda do Novog Sada moći da gledate reklame na prozoru Soko voza. Barem ne u narednih nekoliko godina, ali lepo je znati kuda ide tehnologija i šta možemo da očekujemo u budućnosti.

EU 7. juna odlučuje o univerzalnom standardu za punjače

Stiže nova generacija AMD i Intel procesora, a sa njima ozbiljno padaju cene DDR5 memorije

10304
10305
10306
10307
10308
10309