Greška

Došlo je do greške.

Prosečna prodajna cena telefona u porastu od 10% tokom drugog tromesečja

27.09.2020 18:25 | 0 Biznis IT
Prosečna prodajna cena telefona u porastu od 10% tokom drugog tromesečja


Novi izveštaj analitičke kompanije Counterpoint Research nam daje uvid u prosečnu prodajnu cenu telefona na velikim globalnim tržištima. Ovo uključuje Severnu Ameriku, Latinsku Ameriku, Evropu, Srednji Istok i Afriku, Azija-Pacifik regiju i Kinu. Prema izveštaju, prosečna prodajna cena telefona za svako tržište (izuzev za Latinsku Ameriku) se povećala.

Najveće povećanje cene je zabeležila Kina, gde je prosečna prodajna cena telefona tokom drugog tromesečja iznosila 310 dolara, što je povećanje od 13% na godišnjem nivou. Kada je u pitanju Evropa, zabeleženo je povećanje cene od 1% na godišnjem nivou i prosečna prodajna cena telefona u ovoj zoni iznosi 291 dolar.

Povećanje prodajne cene se pripisuje dobroj prodaji premijum telefona, koji su zabeležili pad od samo osam procenata na godišnjem nivou, što je zadovoljavajući rezultat ukoliko se zna da je globalna prodaja telefona zabeležila pad od 23% na godišnjem nivou.

cp2_3.jpg

Predstavljanje 5G modela je doprinelo tome da premijum tržište telefona ostane u dobroj poziciji. Tokom drugog tromesečja, globalnu isporuku telefona je činilo 10% modela sa 5G podrškom, a ovi uređaji su učestvovali sa 20 procenata u ukupnim prihodima.

Apple je, sa 34% tržišnih prihoda, činio najveći deo prodaje telefona tokom drugog tromesečja. Slede ga Huawei sa 20% i Samsung sa 17 procenata na globalnom nivou.

Izvor: Counterpoint Research

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Nvidia Quadro RTX Ampere GPU na novim fotografijama

LG predstavlja 34GP83A-B Nano IPS gejming monitor

10604
10605
10606
10607
10608
10609