Promise predstavio Serial ATA kontrolere

Promise Technology je danas najavio izlazak svoje SATA150 TX serije Serial ATA (SATA) kontrolera, čime će dati punu podršku SATA hard diskovima, koji se očekuju do kraja ove godine. Prvi kontroleri koji su predstavljeni su SATA150 TX2plus i SATA150 TX4. Prvi će prestavljati hibrid ATA 133 i SATA kontrolera, pri čemu će imati dva konektora za

Promise Technology je danas najavio izlazak svoje SATA150 TX serije Serial ATA (SATA) kontrolera, čime će dati punu podršku SATA hard diskovima, koji se očekuju do kraja ove godine. Prvi kontroleri koji su predstavljeni su SATA150 TX2plus i SATA150 TX4. Prvi će prestavljati hibrid ATA 133 i SATA kontrolera, pri čemu će imati dva konektora za SATA HDD-ove, i jedan za ATA 133 diskove. Drugi kontroler će podržavati maksimalno 4 SATA hard diska i imaće maksimalni protok od 150 MB/sec. Oba kontrolera podržavaju 48-bitni LBA, što znači da će biti potpuno kompatibilni sa HDD-ovima, koji imaju više od 137GB kapaciteta. Takođe, podržavaju i PCI 33 i 66 MHz-nu magistralu.
Cena SATA150 TX2Plus kontrolera je 59 evra ( i već se nalazi na tržištu), dok se drugi model očekuje do Božića, i koštaće 85 evra.
Izvor : X-bit labs

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi