Project Scorpio konzola odbacuje ESRAM memoriju

Kompanija ne bi trebalo da pokaže konzolu sve do E3 2017 događaja, ali nam najnoviji izveštaj donosi neke informacije koje se tiču RAM memorije.

Microsoft je još ranije potvrdio da radi na moćnijoj verziji Xbox One konzole koja nosi naziv Project Scorpio. Kompanija ne bi trebalo da pokaže konzolu sve do E3 2017 događaja, ali nam najnoviji izveštaj donosi neke informacije koje se tiču RAM memorije. Prema njemu, jedna od najvećih razlika između Project Scorpio i Xbox One i Xbox One S konzola će biti uklanjanje ESRAM memorije.
Izveštaj tvrdi da su ove informacije uzete iz dokumenata koji su objavljeni na Microsoft-ovom razvojnom portalu i u kojima se pružaju neki hardverski detalji o Project Scropio konzoli. Spominje se da Project Scorpio neće imati ESRAM memoriju kao postojeće Xbox One konzole.
U izveštaju se takođe navodi da će 4K-ready Project Scorpio imati podršku za delta kompresiju boja što bi trebalo da redukuje količinu GPU propusnog opsega koji je potreban za renderovanje. Microsoft je još ranije potvrdio da će nova konzola imati osam jezgara kao i 320 GB/s memorijski propusni opseg uz šest teraflopsa performansi.
Xbox One prodat u 26 miliona primeraka, PS4 u 55 miliona
Izvor: Eurogamer
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi