Greška

Došlo je do greške.

Proizvođači 5G telefona u potrazi za novim rashladnim rešenjima

16.09.2018 20:37 | 0 Mobile
Proizvođači 5G telefona u potrazi za novim rashladnim rešenjima


Kompletna mobilna industrija se sprema za dolazak 5G podrške, od provajdera do proizvođača telefona. Lenovo, Xiaomi i Oppo žele da budu među onima koji će obezbediti 5G telefone u prvom talasu. Huawei planira da objavi komercijalno 5G rešenje i 5G čipove tokom marta 2019. godine. Huawei telefon sa 5G podrškom  se očekuje u junu, dok se Honor ekvivalent takođe očekuje tokom naredne godine. Za razliku od kompanija Huawei, Xiaomi, Oppo, Vivo, Samsung i LG, američki Apple nije bio predmet 5G glasina.

Kako bi se izborili sa temperaturama koje proizvodi 5G okruženje, proizvođači trenutno traže nova rešenja za upravljanje hlađenjem telefona. Huawei će implementirati sosptveni Kirin čip kako bi doneo 5G mogućnosti, a koristiće metalne provodnike toplote kako bi omogućio hlađenje. Samsung, Oppo, Vivo i Xiaomi će takođe implementirati rashladne cevi. Izvori pominju će Lenovo i Xiaomi koristiti Qualcommova 5G rešenja, kako bi omogućili novu tehnologiju.


Pogledajte još: Prvi Honor 5G telefon potvrđen za 2019. godinu


Neke kompanije, koje se bave proizvodnjom rashladnih modula, su već počele da dobijaju porudžbine za termalna rešenja i počinju da isporučuju funkcionalne primerke proizvođačima telefona. Sve ove kompanije planiraju dodatne investicije u proširenje svojih proizvodnih kapaciteta i modifikovanje proizvodnih linija kako bi obezbedile odgovarajuća rashladna rešenja za smartfone.

Izvor: PocketNow

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:

Komentari

0 Dodaj komentar

WhatsApp tamni mod u pripremi

Winamp se vraća?

10104
10105
10106
10107
10108
10109