Greška

Došlo je do greške.

Proizvođači telefona bi mogli biti primorani da obezbede sedam godina ažuriranja na tržištu Nemačke

06.09.2021 13:08 | 0 Biznis IT
Proizvođači telefona bi mogli biti primorani da obezbede sedam godina ažuriranja na tržištu Nemačke


Samsung je u poslednje vreme predvodio stepen objave ažuriranja Android pametnih telefona, obećavajući tri godine ažuriranja operativnog sistema, kao i četiri godine bezbednosnih zakrpa za svoje premijum uređaje. Ovo je veliki korak u pravom smeru, ali izgleda da nemačka vlada želi da proizvođači idu još dalje.

Nemačka sada nastoji da proizvođače pametnih telefona natera da isporučuju sigurnosne zakrpe i dostupnost rezervnih delova tokom sedam godina, kako prenosi Heise Online. Portparol vlade ove zemlje je takođe rekao da bi rezervni delovi trebalo da budu dostupni "po razumnoj ceni". Ova predložena posvećenost bezbednosnim ažuriranjima je dve godine duža od onoga što predlaže Evropska komisija.

U svakom slučaju, većina brendova pametnih telefona trenutno nudi samo tri godine bezbednosnih ažuriranja. Tako da je čak i petogodišnji predlog Evropske komisije veliki skok u odnosu na aktuelni status.

Heise Online dodaje da se industrijsko udruženje DigitalEurope, koje zastupa Samsung, Huawei i Apple, protivi predlogu Nemačke. Tačnije, udruženje predlaže da tri godine bezbednosnih zakrpa i dve godine ažuriranja operativnog sistema ostanu zahtevani standard.

Vredi napomenuti da obaveze vezane za bezbednosno ažuriranje ne pripadaju samo brendovima pametnih telefona, jer proizvođači čipova i operateri takođe mogu predstavljati uska grla u isporuci ažuriranja. Više tržišta bi moglo dobiti sigurnosna ažuriranja u periodu od sedam godina ukoliko proizvođači zaista budu primorani da ispune ovu obavezu u Nemačkoj.

Izvor: AndroidAuthority

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Najbolji Motorola telefoni za novu školsku godinu

Sharp predstavlja dva nova M Series projektora

10604
10605
10606
10607
10608
10609