Greška

Došlo je do greške.

Proizvođač iPhone 14 ekrana u problemu zbog menjanja dizajna na svoju ruku

23.05.2022 13:34 | 0 Biznis IT
Proizvođač iPhone 14 ekrana u problemu zbog menjanja dizajna na svoju ruku

 

Kompanija BOE (Beijing Oriental Electronics) nalazi se u nezavidnom položaju nakon što je otkriveno da su izmenili dizajn ekrana za Apple iPhone 13 uređaje kako bi povećali procenat uspešnosti tokom proizvodnje i samim tim uvećali svoj profit. Kako navodi portal TheVerge, BOE bi mogao da izgubi narudžbinu za preko 30 miliona ekrana za iPhone 14.

Namerna greška?

O čemu se tačno radi? Prošlog oktobra, Apple je unajmio BOE kako bi napravili ekrane za iPhone 13 seriju mobilnih uređaja. Međutim, kineska kompanije izgleda nije ispoštovala ugovor u potpunosti jer je otkriveno da su promenili širinu električnih kola na tankim film-tranzistorima koji se nalaze unutar ekrana na iPhone uređajima.

Neizvesna budućnost

Kompanija BOE se sada nalazi u situaciji da će najverovatnije izgubiti pravo za proizvodnju ekrana za iPhone 14 seriju telefona. Prema još uvek nezvaničnim informacijama, jedan od čelnika kompanije BOE otišao je u zvaničnu posetu u Kupertino, a kući se vratio bez potvrdne odluke o nastavku saradnje u proizvodnji ekrana.

13pro5.jpg

Kako kažu eksperti, Apple će najverovatnije podeliti sve narudžbine za svoje ekrana između kompanija LG Display i Samsung Display. Samsung će najverovatnije proizvoditi ekran dijagonale 6,1 inča za iPhone 14 i iPhone 14 Pro modele, dok će LG proizvoditi ekrane od 6,7 inča za iPhone14 Max i iPhone 14 Pro Max.

BOE ekrani, njihovom sopstvenom greškom, nisu uspeli da prođu rigorozni Apple test kvaliteta. Zaključak je da su zarad nešto većeg profita sebi dugoročno uskratili priliku za sarađuju sa jednim gigantom kakav Apple svakako jeste.

Nema više APK instalacija na Xiaomi telefonima?

Xiaomi najavio partnerstvo sa kompanijom Leica

  • Povezane teme:
10604
10605
10606
10607
10608
10609