Programer tvrdi da mu je Facebook ukrao ideju Rooms aplikacije

Samo jedan dan nakon što je Facebook predstavio Rooms aplikaciju, stižu optužbe da je Facebook ovu ideju ukrao

Samo jedan dan nakon što je Facebook predstavio Rooms aplikaciju, stižu optužbe da je Facebook ovu ideju ukrao. Rooms aplikacija omogućava kreiranje anonimnih diskusija u kojima će korisnici moći da učestvuju bez otkrivanja identiteta, za razliku od Facebook grupa gde je nemoguće sakriti prikazivanje imena prilikom učestvovanja.
Kompanija Room Inc. (koja nije povezana sa Rooms aplikacijom) ističe da joj je Facebook ukrao ideju i razmatra eventualnu tužbu. Suosnivač i CTO Room kompanije veruje da ovo nije slučajnost i čudi se kako je, po njegovim rečima, Facebook sa tolikom količinom advokata na raspolaganju uopšte mogao da ponudi aplikaciju koja ima faktički isti naziv i mogućnosti.
Ovo nije prvi slučaj u istoriji Facebooka da kompanija izdaje aplikacije i servise koje se zovu skoro isto kao već postojeća rešenja. Prvi primer je aplikacija Paper, dok je Instagramov Bolt naišao na slične probleme. Međutim, u slučaju Rooms aplikacije, ovoga puta se poklapa da već postojeća aplikacija ne samo da ima gotovo isto ime, nego i veoma slične mogućnosti.
Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi