Greška

Došlo je do greške.

Prodavali besplatni demo na Steam platformi kao regularnu igru

15.11.2022 14:52 | 0 Games
Prodavali besplatni demo na Steam platformi kao regularnu igru

Supermen demo je napravljen da bi se videlo šta sve može Unreal Engine 5, i u njemu možete kontrolisati Supermena i praviti razne vratolomije. Demo je napravljen korišćenjem The Matrix Awakens grada, u kojem su zamenjeni Matrix elementi i ubačen lik koji podseća na Supermena, kako bi igrači mogli da vide kako bi izgledale igre u novom Unreal Engine 5.

Demo je napravio jedan čovek, Tajson Batler Bočma, koji verovatno nije ni sanjao da će, ni godinu dana kasnije morati da se bori protiv prevaranata koji pokušavaju da njegov demo prodaju na Steam platformi za 10 dolara.

Prodavanje nečega što je javno dostupno i potpuno besplatno zaslužuje poseban krug pakla, a prevaranti nisu tek tako podvili rep, već su pokazali zube i krenuli u kontra-napad.

 

 

Tajson je prijavio kompaniji Valve da je podneo zahtev u skladu sa DMCA (Digital Millennium Copyright Act), zbog kršenja autorskih prava, ali Valve još uvek nije odgovorio, mada je igra uklonjena sa platforme. Prevaranti su slali preteće poruke i podneli lažnu DMCA prijavu protiv njegovog YouTube kanala, a zbog pravila koja ima YouTube, on ne može da ponese kontra-tužbu bez otkrivanja ličnih informacija prevarantima. To ne bi bilo dobro iz mnogo različitih razloga.

Ukoliko želite pravi demo koji ne morate da platite možete besplatno da preuzmete ovde ili da vidite kako izgleda na snimku ispod.

Kriptovalute godinu dana u crvenom, investitori izgubili više od 2 biliona dolara

Leica Leitz Phone 2 ima najveći senzor u telefonu na svetu

10404
10405
10406
10407
10408
10409