Greška

Došlo je do greške.

Prodati Crystal Dynamics, Eidos Montreal, i Square-Enix Montreal

03.05.2022 09:15 | 0 Biznis IT
Prodati Crystal Dynamics, Eidos Montreal, i Square-Enix Montreal

 

Akvizicije u gejming industriji ne prestaju, a ponovo je u igri jedan od “dežurnih krivaca”, kompanija Embracer Group, koja nastavlja da pod svoje okrilje dovodi nove razvojne studije. Da se podsetimo, Embracer Group dospeo je u žižu javnosti kada je je prošle godine završena akvizicija tvoraca popularnog serijala Borderlands, Gearbox Software.

U ovom trenutku, kompanija Square Enix rešila je da uđe u proces prodaje svojih zapadnih razvojnih studija kompaniji Embracer Group, kao i prava za sve video igre koje ti studiji poseduju. Prodati su Crystal Dynamics, Eidos Montreal, kao i Square-Enix Montreal. Cena za sve ovo bila je 300 miliona dolara.

A šta je sve otišlo na doboš sa ovim razvojnim timovima? Tu su neke od najpoznatijih franšiza video igara svih vremena, poput Tomb Raider, Deus Ex, Legacy of Kain, kao i mnoge druge. Dakle, možda najzad nešto bude i od dugo priželjkivanog, ali nikako najavljanog i započetog, rimejka Soul Reaver-a, jedne od najvoljenijih video igara u serijau Legacy of Kain.

U ovom trenutku još uvek nije jasno koje su sve franšize ostale u vlasništvu kompanije Square Enix, ali se zna da će ovaj izdavač nastaviti da radi na izdanjima unutar serijala Life is Strange, Just Cause, i Outriders. Za ostale još uvek nema vesti jesu li ili nisu prodati kompaniji Embracer Group, piše Ars Technica.

 

Ako ste propustili: Ubisoft sledeća meta za kupovinu?Dakle, da još jednom ponovimo očigledno – akvizicije unutar gejming industrije ne prestaju. Međutim, što se tiče cene, nije ovo ni blizu onome koliko je kompanija Microsoft platila za kupovinu Bethesda-e. A da li je to uopšte i bitno?

Ono što je, ukoliko nas pitate, bitno jeste šta to tačno znači za razvojne studije, osobe koje u njima rade, kao i video igre na kojima rade. Prema našem mišljenju, sv to govori o neizvesnosti, kako za zaposlene koji nikada nisu sigurni hoće li zadržati svoje poslove nakon ovako velikih promena, kao i za sve ono na čemu su radili. Ko to garantuje da novi vlasnici neće samo odlučiti da promene pravac i u vodu bace nečiji trud?

Polako, čini se kao da bi knjiga mogla da se svede na četiri slova, makar što se tiče visokobudžetnih studija za razvoj video igara koji rade na AAA naslovima – Microsoft, Sony, Tencent, i Embracer Group. A sada, da li je to dobro ostavljamo na vama da procenite. Mi mislimo i ne baš.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Apple će možda morati da podigne cene iPhone 14 van SAD-a

Borba Amazon-a i SpaceX-a u orbiti, sateliti sve brojniji

Slične teme
10604
10605
10606
10607
10608
10609