Prodaja Xbox igara porasla, ali je opala prodaja hardvera

Microsoft je juče objavio izveštaj za tromesečje koje se završilo 30. septembra, dajući nam uvid u poslovanje Xbox odeljenja

Microsoft je juče objavio izveštaj za tromesečje koje se završilo 30. septembra, dajući nam uvid u poslovanje Xbox odeljenja gde možemo videti da je poslovanje u nekim oblastima poboljšano a u nekim oslabilo. Prodaja igara je narasla za čak 66 posto, a to je vodio Minecraft, franšiza koju je Microsoft platio 2,5 milijarde dolara da je stekne 2014. godine. Još jedna oblast rasta je Xbox Live, a prihodi koji su generisani od ove online platforme su porasli za 17 posto u odnosu na prošlu godinu.
Takođe je povećan broj aktivnih korisnika sa 28 na 39 miliona. Ono što nije dobro funkcionisalo u Xbox odeljenju je prodaja hardvera koja je opala za 17 posto. Microsoft ovo pripisuje uglavnom slabijoj prodaji Xbox 360 konzola. Tokom ovog tromesečja Microsoft je isporučio 2,4 miliona Xbox konzola ali nije rekao koliko od koje.
Microsoft: Windows 10 će ubrzati Xbox One i načiniti ga više društvenim
Izvor: Gamespot
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi