Prodaja igara u novembru opala za dva odsto

I pored dobre prodaje CoD naslova, novembar nije bio sjajan za industriju video igara jer je prodaja opala za 2 odsto u poređenju sa istim mesecom prošle godine.

Call of Duty: Advanced Warfare je najprodavanija igra pokrenuta tokom novembra u SAD, objavila je istraživačka kompanija NPD. Takođe je poručeno da je ova franšiza uspela da održi pobednički nivo koji traje od 2009. godine, još od kada je objavljen Call of Duty: Modern Warfare 2. Ova igra je uspela već da pobedi sva muzička i filmska izdanja ove godine, i postane najjači naslov u industriji zabave.
Ipak, i pored njene dobre prodaje, novembar nije bio sjajan za industriju video igara jer je prodaja opala za 2 odsto u poređenju sa istim mesecom prošle godine. Call of Duty: Advanced Warfare je bio najbolje prodavan na Xbox 360 konzoli. Pored toga što je prodaja igara opala za 17 miliona dolara, ili dva odsto, opala je i prodaja hardvera i to za 294 miliona dolara. Kompletna lista izgleda ovako:
1. Call of Duty: Advanced Warfare (Xbox 360, Xbox One, PS4, PS3, PC)
2. Grand Theft Auto 5 (PS4, Xbox One, Xbox 360, PS3)
3. Super Smash Bros. (Wii U, 3DS)
4. Madden NFL 15 (Xbox 360, Xbox One, PS4, PS3)
5. Pokemon Alpha Sapphire (3DS)
6. Far Cry 4 (PS4, Xbox One, Xbox 360, PS3, PC)
7. Pokemon Omega Ruby (3DS)
8. NBA 2K15 (PS4, Xbox 360, Xbox One, PS3, PC)
9. Assassin’s Creed: Unity (PS4, Xbox One, PC)
10. Halo: The Master Chief Collection (Xbox One)
Izvor: VG247

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi