Greška

Došlo je do greške.

Procureli detalji o Apple AR sistemu

28.06.2022 09:05 | 0 Hardver
Procureli detalji o Apple AR sistemu

Već neko vreme govori se o dolazećem sistemu za proširenu stvarnost kompanije Apple za koji se smatra da će predstavljati veliki korak napred kako za AR, tako i za VR sisteme. Informacija je do sada bilo veoma malo, ali sada je tu poznati analitičar Ming-Či Kuo sa novim detaljima koje prenosi Wccftech.

Šta bi sve mogao da donese ovaj uređaj

Prema rečima ovog poznatog analitičara, AR sistem kompanije Apple trebalo bi da predstavi jednu mini revoluciju. Kako navodi Ming-Či Kuo, ovaj uređaj će korisnicima doneti veoma nesvakidašnje iskustvo uživanja u proširenoj stvarnosti kroz sistem za prikazivanje poluprovidnog video sadržaja. Cilj ovakvog sistem jeste da korisnici istovremeno mogu da uživaju u sadržajima na svom AR hedsetu, ali i da imaju uvid u ono što se dešava oko njih u stvarnom svetu.

Dalje se govori i da će ovo biti i tehnički najkomplikovaniji proizvod kompanije Apple ikada, kao i da će se unutar njega naći komponente od svih kompanija sa kojima Apple sada sarađuje.

Međutim, najzanimljivija informacija koju je Ming-Či Kuo predstavio jeste da Apple toliko veruje u sposobnosti ovog uređaja da nema nikakve želje da se uključi u Metaverse Standards Forum, regulaciono telo osnovano sa ciljem razvoja AR i VR tehnologija. Prema trenutnim informacijama, Apple veruje kako će ostatak industrije kopirati upravo njihov uređaj. Ništa manje i nismo očekivali od ove kompanije.

AppleARHeadset4.jpg

Dizajn

Prema informacijama koje prenosi MIng-Či Kuo, Apple AR sistem će biti male težine. U njemu će se najverovatnije nalaziti dva 4K mikroLED ekrana sa 15 optičkih modula. Pored toga, očekuju se 2 glavna procesora koja podržavaju WiFi 6E, praćenje pokreta oka, praćenje predmeta, kao i prepoznavanje pokreta ruku.

Kad da ga očekujemo

Iako je nekoliko puta odlagan do sada, Apple AR hedset će se na tržištu najverovatnije pojaviti tokom prvog kvartala sledeće godine. Još uvek nema informacija o ceni, ali neke pretpostavke navode i cifru od neverovatnih 3.000 dolara. Neverovatno za nas, ali OK za Apple fanove.

Toyota i Subaru povlače svoje prve električne automobile

Hisense predstavio nove OLED televizore

10203
10205
10206
10207
10208
10209