Greška

Došlo je do greške.

Procurele specifikacije za Samsung Galaxy Z Fold4

01.06.2022 09:03 | 0 Mobile
Procurele specifikacije za Samsung Galaxy Z Fold4

 

Najveći Samsung pametni telefon - Galaxy Z Fold4 pojaviće se pred publikom kasnije u toku ove godine. Očekivanja od ovog uređaja su velika i očekuju se značajna unapređenja u maltene svim karakteristikama koje ovaj (ra)sklopivi telefon nudi.

Do sada, osim sporadičnih informacija vezanih za specifikacije ovog telefona na preklop, nije bilo konkretnijih navoda o tome šta bi tačno mogao da donese pred publiku. Sve do sada, informacije su se svodile na nagađanja.

Fold3

Kako prenosi portal AndroidAuthority, insajder sa podužim portfoliom tačnih dojava Yogesh Brar na svoj Twitter profil postavio je podužu listu očekivanih specifikacija za Samsung Galaxy Z Fold4. Da vidimo čemu možemo da se nadamo.

Ekrani

Prva i najbitnija stavka svakog mobilnog uređaja na vertikalni preklop jesu njegovi ekrani. Ukoliko su informacije koje nam je doneo ovaj insajder tačne, nećemo se nagledati ogromih poboljšanja u tom aspektu. Spoljni ekran najverovatnije će imati dijagonalu od 6.2 inča, FHD+ rezoluciju, i brzinu vertikalnog osvežavanja od 120Hz.

Unutrašnji ekran koji se sklapa trebalo bi da bude veličine 7.6 inča, a sa brzinom vertikalnog osvežavanja ekrana od 120Hz, kao i QXGA+ rezolucijom. Dakle, maltene identični ekrani onima viđenim na prošlogodišnjem modelu, bez nekog vidljivog unapređenja, makar u ovom trenutku.

Procesor, memorija, baterija

Prema informacijama koje su trenutno dostupne, procesor ovog mobilnog telefona biće najnoviji flagship kompanije Qualcomm, Snapdragon 8+ Gen 1, koji je u ovom trenutku najsnažniji dostupni mobilni čipset.

Pored toga, očekuju se i verzije sa 12 GB i 16 GB radne memorije, kao i 256 GB ili 512 GB prostora za skladištenje podataka. Maltene isto kao prošle godine, mimo 16 GB radne memorije za koju se postavlja pitanje – da li je to stvarno potrebno ili se brojke jednostavno moraju povećati?

Fold3 pola

Na kraju, očekivana baterija biće kapaciteta 4.400 mAh što svakako nije impresivna brojka, pogotovo za telefon sa dva ekrana, od kojih jedan zaista veliki, i Snapdragon 8+ Gen 1 čipsetom. Poverenje ne uliva ni brojka o brzom punjenju od 25 W.

Kamere

Što se tiče kamera, očekuje se slična konfiguracija kao kod modela Samsung Galaxy S22 i S22 Plus. Glavni senzor trebalo bi da bude rezolucije 50 MP, a tu su još i ultraširokougaoni senzor od 12 MP, kao i telefoto sočivo iste rezolucije koje omogućava 3 puta optički zum (Z Fold3 ima 2x zum).

Dizajn će najverovatnije ostati vrlo sličan prethodniku, a nadamo se da će isto važiti i za IP sertifikaciju i da će i Fold4 ostati otporan na tečnost i prašinu. Cena za jedno ovakvo zadovoljstvo je za sada nepoznata, a nema informacija ni o tačnom datumu pojavljivanja pred publikom, mada znajući Samsung, kraj avgusta i početak oktobra zvuče obećavajuće.

Kingston predstavio najnoviju hardverski enkriptovanu USB memoriju

AMD Ryzen 7000 procesori brži od inicijalnih najava

10104
10105
10106
10107
10108
10109