Greška

Došlo je do greške.

Primećen prvi Intel Coffee Lake-S procesor sa osam jezgara

22.03.2018 12:11 | 0 Hardver
Primećen prvi Intel Coffee Lake-S procesor sa osam jezgara


Više nije tajna da se Intel priprema za "rat na polju jezgara" sa kompanijom AMD. Core i7-8700K sa 6 jezgara je bio Intelov prvi premijum gejming procesor za Zxxx platformu. Ova ekspanzija će uskoro stići i na tržište mobilnih uređaja gde će Coffee Lake-H debitovati sa šestojezgarnim SKU-ovima.

Z390 platforma, koja se pojavila u različitim procurelim roadmapovima tokom poslednjih nekoliko meseci, manje-više je potvrđena. Najnovije informacije ukazuju na to da bi Coffee Lake Refresh trebalo da vidimo oko leta.

intel_3.jpg

Za sada se ne može sa sigurnošću reći šta drugo možemo očekivati od kompanije Intel, ali je prioritet sigurno stavljen na multi-threading za kreiranje sadržaja i igara.

Osmojezgarni Intel Coffee Lake-S SKU bi mogao biti deo osme generacije Core linije, ali bi takođe mogao biti i deo devete generacije Core-a.

Procureli fajlovi pokazuju nepoznati CPU, sa osam jezgara i 16 threadova. Radni takt, koji se pominje, bi mogao biti bazni ali bi isto tako mogao biti i pogrešno protumačen od strane softvera. Test platforma CPU prepoznaje kao Intel Corporation CoffeeLake S82 UDIMM RVP, što je inženjerski primerak.

Izvor: Videocardz

Komentari

0 Dodaj komentar

Fortnite dobija replay sistem (video)

Chrome će kompletno blokirati automatsko pokretanje videa sa zvukom

10203
10205
10206
10207
10208
10209