Greška

Došlo je do greške.

Prilagodljiva memorija bi mogla stići na Samsung telefone u Android Pie ažuriranju

13.11.2018 18:30 | 2 Software/Web
Prilagodljiva memorija bi mogla stići na Samsung telefone u Android Pie ažuriranju

Google je predstavljao dosta zgodnih opcija u Android ažuriranjima iz godine u godinu, a jedna od najkorisnijih je prilagodljiva memorija.

Uprkos tome što je ova opcija izuzetno korisna, Samsung je do sada nije implementirao u svoje telefone i time korisnicima dao dodatnu vrednost uređaja. Ovaj put, uz Android Pie, izgleda da ova opcija na Samsung konačno stiže.

 

Pogledajte još: Dostupna opcija ručnog bekapovanja za Google Drive na Androidu

 

Prilagodljiva memorija je prvi put predstavljena na Android Marshmallow, 2015. godine. Ova funkcija je prilično jednostavna ali i vrlo korisna. Sa ovom opcijom, korisnici mogu koristiti SD karticu kao proširenje interne memorije na svojim uređajima.

Umesto da je koriste isključivo za lične fajlove kao što su dokumenti, muzika, slike ili aplikacije koje dozvoljavaju prebacivanje na SD karticu, korisnici mogu iskoristiti punu prednost ovog dodatnog prostora za skladištenje, kao da se radi o delu interne memorije. A opet, imate opciju da izeberete da ne bude deo interne memorije, već da je koristite kao zaseban disk, kao i do sada.

 

 samsung_adoptable_storage.jpg

 

Drugim rečima, ako vaš telefon ili tablet imaju 64GB interne memorije, i dodate SD karticu sa 128GB kapaciteta, sada možete imati praktično 192GB interne memorije.

Verujemo da će svi ljubitelji i vlasnici Samsung uređaja koji će dobiti ažuriranje na Android Pie, biti jako zadovoljni ovako korisnom opcijom koja je primećena na beta verzijama ovog softvera na uređajima ove južnokorejske kompanije.

Izvor: 9to5Google

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Pera Neregistrovan korisnik
Eh, gde su bili kada je ova opcija bila stvarno potrebna ljudima koji su kupovali jeftinije telefone .. Sad ti telefoni, kojima fali memorija, ne mogu da se abdejtuju na softver koji ce im dozvoliti prosirenje... Neke inovacije kasne .. namerno

Neki Apple korisnici prijavljuju čudno izbacivanje sa Apple ID naloga

AMD lansirao visokofrekventni EPYC 7371 procesor

10504
10505
10506
10507
10508
10509