Prihodi od Windowsa u padu ove godine

Microsoft baca sve karte na Windows 10, a dok planovi kompanije idu kako je očekivano (ili barem tako tvrde rukovodioci), prihodi Windowsa će verovatno opasti ove godine

Microsoft baca sve karte na Windows 10, a dok planovi kompanije idu kako je očekivano (ili barem tako tvrde rukovodioci), prihodi Windowsa će verovatno opasti ove godine. Izveštaj koji donosi Wall Street Journal citira predviđanja Gartnera koja ukazuju da će prihodi od Windowsa opasti za 7,5 posto na iznos od 13,5 milijardi dolara. Ovakvi rezultati su uglavnom zato što su oni koji vrše nadogradnju na Windows 10 uglavnom potrošači koji su dobili novi operativni sistem besplatno u programu koji je pokrenut u julu prošle godine.
Iako ove procene nisu baš dobre vesti za Microsoft, kompanija je verovatno očekivala da se ovo desi kada je ponudila besplatno novi operativni sistem korisnicima Windowsa 8 i 7.1. Postoje tri razloga zašto će prihod od Windowsa opasti ove godine. Pre svega, tu je opadanje prodaje računara kao prvi razlog. Potom je tu već pomenuti program besplatne nadogradnje. I na kraju, ali ne i najmanje važno, preduzeća tek treba da izvrše nadogradnju a većina od njih još uvek sprovodi pilot program da li im je tranzicija potrebna ili ne.
Zašto je Windows XP i dalje treći najpopularniji operativni sistem?
Izvor: Softpedia
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi