Pregovori nisu uspeli: LinkedIn i dalje zabranjen u Rusiji

Razgovori između kompanije Microsoft i Rusije oko ukidanja zabrane poslovne društvene mreže LinkedIn nisu uspeli, poručio je ruski regulatorni organ Roskomnadzor

Razgovori između kompanije Microsoft i Rusije oko ukidanja zabrane poslovne društvene mreže LinkedIn nisu uspeli, poručio je ruski regulatorni organ Roskomnadzor, pa će servis i dalje biti zabranjen u ovoj zemlji za lokalne korisnike. Podsetimo, Rusija je odlučila da zabrani LinkedIn u novembru prošle godine nakon što društvena mreža nije zadovoljila niz uslova, uključujući i prebacivanje podataka lokalnih korisnika na data centre u Rusiji, kako si se garantovalo da neće biti kršenja privatnosti od stranih vlasti.
I šefovi LinkedIna i ruski zvaničnici su obećali da će nastaviti razgovore i ukloniti zabranu, ali su pregovori prema saopštenju koje je objavljeno prekinuti, te poslovna mreža ostaje zabranjena. U saopštenju za Rojters, LinkedIn je potvrdio da su se njihovi zvanični sreli sa ruskim vlastima nekoliko puta ali da do dogovora nisu došli. Roskomnadzor je takođe potvrdio pregovore ali i poručio da LinkedIn još uvek ne želi da prebaci podatke ruskih korisnika na tamošnje data centre što je osnovni preduslov ukidanja zabrane.
Google i Microsoft povećavaju nagrade za pronalaženje bagova
Izvor: Softpedia
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi