Greška

Došlo je do greške.

Predstavljeni Huawei Watch 3 i Watch 3 Pro sa HarmonyOS softverom

02.06.2021 16:55 | 0 Mobile
Predstavljeni Huawei Watch 3 i Watch 3 Pro sa HarmonyOS softverom


Huawei je predstavio svoje nove Huawei Watch 3 i Watch 3 Pro pametne satove, na kojima debituje i novi operativni sistem - HarmonyOS, koji je takođe objavljen danas.

HarmonyOS stiže kao platforma koja objedinjuje različite pametne uređaje i značajno je drugačiji od LiteOS satova koje je Huawei objavljivao u skorije vreme. Platforma uključuje Huawei AppGallery, koja omogućava instaliranje aplikacija na pametni sat bez potrebe korišćenja telefona. Tu su i neke ugrađene aplikacije, poput Huawei Music. Intefejs je više animiran, a uključuje i podršku za animirane i interaktivne pozadine. Zahvaljujući podršci za više uređaja, HarmonyOS omogućava funkcije kao što su smart home kontrole, prebacivanje poziva na Vision TV i drugo.

Kada je konkretan hardver u pitanju, oba pametna sata imaju 1.43-inčni okrugli displej, sa 466 x 466p rezolucijom i 326PPI. Satovi koriste 16GB internog skladišnog prostora i 2GB RAM-a. Tu su i podrške za Bluetooth, NFC, Wi-Fi i LTE. Celularna konekcija je dostupna preko eSIM, tako da nema slota za SIM kartice.

Huawei nije pomenuo konkretan kapacitet baterije, ali ističe da bi Watch 3 trebalo da traje tri dana sa jednim punjenjem, dok bi Watch 3 Pro trebalo da nudi sedam dana rada baterije. Korisnicima je dostupan i mod za izuzetno dug radni vek baterije, koji onemogućava rad nekih aplikacija, Wi-Fi i LTE konekcije i nudi do 14 sati rada za Watch 3 i do 21 dan za Pro.

h2_137.jpg


Satovi imaju sve senzore, koji se i očekuju od ovih uređaja, uključujući akcelerometar, žiroskop, geomagnetni senzor, praćenje rada srca, senzor ambijentalnog osvetljenja i barometar. Tu je i senzor temperature, a Huawei je pomenuo i praćenje glukoze u krvi.

Huawei Watch 3 je kreiran od nerđajućeg čelika, dok Pro model koristi titanijum. Oba modela imaju keramičku poleđinu, sa senzorima, a podržavaju i bežično punjenje. Uređaji imaju dva tastera, od kojih je jedan rotirajuća krunica za navigaciju kroz interfejs bez potrebe dodirivanja ekrana. Pro mode ima i brojeve na okviru, za analogne pozadine.

Standardni Huawei Watch 3 ima težinu od 54 grama, dijagonalu od 46,2mm i debljinu od 12,15mm. Pro model je nešto veći, sa 63 grama, i 14mm debljinom, a takođe je i duži i širi, sa dimenzijama od 48mm i 49,6 milimetara.

Huawei Watch 3 ima cenu od oko 410 dolara, dok Pro model ima početnu cenu od oko 515 dolara. Standardni model ima različite vrste kaiševa, pd sportskih gumenih, do kožnih sa metalnim kopčama. Pro stiže u Elite i Classic varijantama, sa metalnim kopčama i kožnim kaišem.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Huawei je predstavio HarmonyOS, kojim objedinjuje sve vrste pametnih uređaja

Huawei predstavio nove uređaje koje pokreće HarmonyOS 2

10104
10105
10106
10107
10108
10109