Greška

Došlo je do greške.

Predstavljene GoPro Hero 8 Black i GoPro Max akcione kamere

01.10.2019 20:25 | 0 Multimedija
Predstavljene GoPro Hero 8 Black i GoPro Max akcione kamere


Kompanija GoPro, poznati proizvođač akcionih kamera, je predstavila liniju novih kamera za 2019. godinu - Hero 8 Black i GoPro Max.

Glavni model u liniji je Hero 8 Black (naslednik Hero 7 Black modela), a kamera ima novi "frameless" dizajn, mogućnost dodavanja modova, poboljšanu HyperSmooth 2.0 stabilizaciju za tečnije snimanje i drugo. Hero 8 Black ima nešto kompaktnije kućište nego Hero 7 Black, prednji mikrofon za bolji zvuk, dok su s desne strane smešteni u slot za microSD slot, bateriju i USB Type-C port.

Kamera sada može da se koristi za profesionalno vlogovanje, s obzirom na to da Media Mod ima ugrađeni "shotgun" mikrofon i dva mounta za sekundarni displej i LED svetlo. Pored Type-C porta, prisutan je i HDMI port, kao i port za eksterni 3.5mm mikrofon. Za Display Mod je zadužen eksterni 1.9-inčni displej, koji može da se okreće ka napred i pozadi. Light Mod pomaže da se osvetli scena i lice kada se vloguje u mraku.

HyperSmooth 2.0 je jedna od najvećih karakteristika kamere, a obećava tečniji video u odnosu na Hero 7 Black. Tu je Boost mod koji omogućava još agresivniju stabilizaciju. Interfejs je redizajniran za lakši pristup. Takođe, olakšano je menjanje između različitih polja pregleda (ili Digital Lenses kako ih GoPro naziva).

GoPro Hero 8 Black sada ima ugrađenu opciju za kačenje dodataka za kameru. Uređaj je vodootporan do 10 metara, može da snima 4K video do 60fps, slow-motion video do 240fps @1080p, ima opciju za live streaming, glasovnu kontrolu i može da prepoznaje glasovne komande.

GoPro Hero 8 Black akciona kamera će biti dostupna od 20. oktobra, po ceni od 399 dolara.

gopro2_7.jpg


Kada je u pitanju GoPro Max, radi se o dugo očekivanoj nadogradnji za GoPro Fusion. Kamera ima dva objektiva za snimanje videa i fotografisanje, kao mogućnost snimanja zvuka od 360 stepeni zahvaljujući šest ugrađenih zvučnika.

GoPro Max omogućava korišćenje jednog objektiva u određenom trenutku, tako da se može koristiti kao tradicionalna akciona kamera ili kamera od 360 stepeni, u zavisnosti od potreba. Kamera je vodootporna na dubinama do pet metara, ima ugrađeni GPS, može da livestreamuje u 1080p, kao i da snima video do 5.6k rezolucije od 360 stepeni @30fps. Sa strane je prisutan displej u boji, a ima dosta sličnih funkcija kao Hero 8 Black, poput TimeWarp i HyperSmooth opcija.

GoPro Max će se u prodaji naći od 24. oktobra, po ceni od 499 dolara.

Izvor: NDTV

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Coolpad Cool 5 ozvaničen uz Helio P22 čipset, 4000mAh bateriju

Poznate specifikacije i cena za Xiaomi Redmi 8

10304
10305
10306
10307
10308
10309