Predstavljen Leica C fotoaparat

Leica je predstavila fotoaparat, verovatno prvi u digitalnoj eri, koju će širi krug korisnika moći sebi da priušti - mada je pitanje hoće li to želeti. Da ne sudimo odmah, sačekaćemo detaljnije utiske o kompaktu koji će se u Velikoj Britniji prodavati po ceni od 550 funti. Leica C fotoaparat ima MO

Leica je predstavila fotoaparat, verovatno prvi u digitalnoj eri, koju će širi krug korisnika moći sebi da priušti – mada je pitanje hoće li to želeti. Da ne sudimo odmah, sačekaćemo detaljnije utiske o kompaktu koji će se u Velikoj Britniji prodavati po ceni od 550 funti. Leica C fotoaparat ima MOS senzor rezolucije 12 megapiksela i veličine 1/1.7″. Objektiv fotoaparata neće moći da se menja, a njegov raspon je 28-200mm, pri otvoru blende f2.0-5.9. Fotoaparat će imati elektronsko tražilo, kako bi stil fotografisanja ostao isti kao u slučaju većih, skupljih i starijih Leica fotoaparata. Leica C poseduje i WiFi za bežični prenos snimljenog materijala na mobilne uređaje ili računare, a prisutan je i NFC koji će se verovatno koristiti za brzu identifikaciju, tj. povezivanje sa tabletima i telefonima. Digitalni prsten oko objektiva može da se programira tako da se putem njega može menjati otvor blende, dužina ekspozicije ili zum. Leica C će se naći u prodaji od sredine septembra.  

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi