Greška

Došlo je do greške.

Predstavljen iPhone X sa edge-to-edge ekranom

12.09.2017 21:11 | 10 Mobile
Predstavljen iPhone X sa edge-to-edge ekranom

Dugo očekivana, specijalna edicija iPhone-a je konačno ozvaničena, a nosi naziv iPhone X. Ovaj premijum telefon kompanije Apple implementira edge-to-edge ekran, sa izrezom s prednje strane kako bi se smestio senzor za prednju kameru i novi Face ID senzor.

Tim Cook, CEO kompanije Apple, je novi telefon predstavio sledećim rečime: "Tokom prethodnih 10 godina, išli smo napred sa novim inovacijama, što nas dovodi do ovog trenutka, kada možemo da kreiramo uređaje koji su značajno inteligentniji, sposobniji i kreativniji nego pre".

iphonex2.JPGApple iPhone X karakteriše staklo i sa prednje strane i na poleđini, dok na stranicama ima okvir od nerđajućeg čelika. Telefon stiže u dve boje - sivoj i srebrnoj. Opremljen je 5.8-inčnim ekranom (2436 x 1125p) sa OLED panelom. Ekran donosi gustinu pikselizacije od 458ppi, što je naviše ikada za neki iPhone, a Apple ga naziva Super Retina displej. Poput iPhone 8/8 Plus modela, tu je i True Tone displej tehnologija.

iphonex3.JPG

Apple je po prvi put odlučio da ne implementira home taster, koji menja svajpovanje odozdo na gore. Takođe, kompanija je odlučila da ne implementira ni Touch ID sa senzorom otiska prsta. Novi metod autentifikacije i verifikacije nosi naziv Face ID i otključava telefon jednostavnim pogledom u njega.

Tehnologija kombinuje IR sistem sa prednjom kamerom i takozvanim "flood iluminatorom", koji osvetljava lice kako bi omogućio prepoznavanje i u mraku. Prema navodima kompanije Apple, Face ID je mnogo sigurnija opcija od Touch ID. Kompanija tvrdi da postoji jedna u milion šansi da druga osoba pogleda u telefon i da ga otključa.

iphonex4.JPG

iPhone X ima dve kamere na poleđini od 12MP, a opremljen je optičkom stabilizacijom slike. Senzori su brži i veći, a glavna kamera ima f/1.8 otvor blende dok telephoto objektiv ima f/2.4 otvor. Kamere su opremljene quad-LED True Tone blicem.

Apple iPhone X ima A11 Bionic procesor, koji je predstavljen i na iPhone 8 modelima. Apple je predstavio novo postolje za bežično punjenje, koje kompanija naziva AirPower, a biće dostupno naredne godine. Telefon podržava LTE Advanced i dolazeći Bluetooth 5.0 standard.

iphonex5.JPG

Apple iPhone X će se prodavati po ceni od 999 dolara za model sa 64GB skladišnog prostora, a tu je i nadograđena opcija sa 256GB skladištem. Prednarudžbe za telefon kreću od 27. oktobra, a iPhone X će se u prodaji naći od 3. novembra.

iphonex6.JPG

Izvor: The Verge

XXS-iq Neregistrovan korisnik
čemu to služi, a i ne radi
pogledajte "čuveno" prepoznavanje lica ma predstavljanju
https://www.youtube.com/watch?v=QjpuZAalt6k
na SONY starom ... godina radi, ali je glupo
Zoran Neregistrovan korisnik
Znači 150.000 kod naših operatera ... ima se - može se ))
djalf Član postova: 3477
Xiaomi MI Mix 2 FTW!
[SAJ]ber Kurajber Član postova: 14593
Ekran od ivice do ivice a okvir debeo pola prsta
Salu na stranu, meni se ne svidja kako izgleda. Mozda je uzivo lepsi
Uros Neregistrovan korisnik
Opaaa,idemo samo 999 dolara za osnovni modele,sisanje ovaca 8. deo u najavi

iPhone 8 i 8 Plus: poleđina od stakla, True Tone displej

Apple AirPower može istovremeno da puni iPhone, Apple Watch i AirPods

10104
10105
10106
10107
10108
10109