Greška

Došlo je do greške.

Predstavljen i jeftiniji iPhone Xr sa 6.1-inčnim LCD ekranom

12.09.2018 22:00 | 3 Mobile
Predstavljen i jeftiniji iPhone Xr sa 6.1-inčnim LCD ekranom


Apple je zvanično predstavio i treći iPhone model za ovu godinu - iPhone Xr. Novi model stiže sa LCD ekranom veličine 6.1 inč, sa izrezom i Apple Face ID sistemom. Telefon predstavlja prilično značajnu nadogradnju za Apple, čineći iPhone X dizajn standardnim za kompanijinu najnoviju liniju telefona. Apple 6.1-inčni ekran Xr modela naziva "Liquid Retina" displej, a nudi 1792 x 828p rezoluciju, 326 ppi i Apple True Tone tehnologiju.

Iako iPhone Xr možda izgleda kao veći Xs model, postoji nekoliko kompromisa koji ih razlikuju. LCD model ima aluminijumski okvir, a ne od nerđajućeg čelika. Tu je IP67 otpornost na vodu i prašinu, umesto IP68 koliko ima iPhone Xs. Naravno, pomenuti ekran je LCD a ne OLED tipa. Ne postoji 3D Touch opcija, a Apple nudi novi Haptic touch sistem.

 

xrscreen.JPG

iPhone Xr ima Apple A12 Bionic procesor, poput iPhone Xs i Xs Max modela, za koji Apple tvrdi da nudi poboljšanu brzinu i performanse u odnosu na prošlogodišnji model, a tu je i "Neural Engine" AI procesiranje.


Pogledajte još: Apple zvanično predstavio 5.8-inčni iPhone Xs i 6.5-inčni iPhone Xs Max


Telefon ima samo jednu kameru na poleđini, širokougaonu od 12MP. Kamera nudi portret mod, kombinujući hardver i softver za kreiranje zamagljenog pozadinskog efekta. Kada je prednja kamera u pitanju, tu je 7MP senzor sa Face ID podrškom i funkcijama kao što je portret mod za selfije, Animoji i Memoji.

xrspec.JPG

Kada je baterija u pitanju, Apple obećava za sat i po duži radni vek u odnosu na ono što nudi iPhone 8 Plus baterija. Model Xr će biti dostupan u velikom spektru boja, sa crnom, belom, plavom, koralnom, žutom i crvenom varijantom.

Ono što će biti glavna odlika iPhone Xr modela, u odnosu na druga dva telefona predstavljena za ovu godinu, jeste pristupačnija cena. Početna cena za iPhone Xr iznosi 749 dolara za 64GB varijantu, a biće dostupni i modeli sa 128GB i 256GB skladišnog prostora. Pretprodaja kreće od 19. oktobra, a telefon će se isporučivati od 26. oktobra.

Izvor: The Verge

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Apple zvanično predstavio 5.8-inčni iPhone Xs i 6.5-inčni iPhone Xs Max

Microsoft Edge upozorava Windows 10 korisnike da izbegavaju Chrome i Firefox

10104
10105
10106
10107
10108
10109