Greška

Došlo je do greške.

Predstavljen Honor Vision televizor, sa HarmonyOS-om

10.08.2019 19:01 | 0 Multimedija
Predstavljen Honor Vision televizor, sa HarmonyOS-om


Honor je najavio ulazak na novi segment tržišta predstavljanjem Honor Vision, pametnog 55-inčnog televizora koji ima za cilj da bude pametniji i značajno bolje povezan u odnosu na prethodne televizore. Biće dostupan dve verzije: Honor Vision i Honor Vision Pro.

Richard Yu, izvršni direktor poslovne grupacije za potrošače u Huaweiju, uživo je predstavio Honor Vision tokom kompanijine konferencije za developere, istakavši da konvencionalni televizori više nisu popularni, te da su ovi uređaji privlačni samo onima koji imaju ispod šest i preko 60 godina.

Kako bi napravila korak u budućnost i započela novu eru na tržištu TV uređaja, kompanija predstavlja Honor Vision, koristeći sve što je Huawei naučio iz rada sa pametnim telefonima i primenjujući to znanje na pametni televizor.

Počevši od tehničkih specifikacija za TV, Honor Vision ima 4K UHD displej, sposoban za 400 nita osvetljenje, ugao gledanja od 178 stepeni i NTSC raspon boja od 87 procenata. Ali Honor ističe da se ne radi samo o panelu, već i o tehnologiji koja pokreće displej.

TV ima novi Honghu 818 čipset, za koji se tvrdi da pruža odlično grafičko dekodiranje za bolji kvalitet slike, koja će uključivati poboljšano skaliranje, podršku za osam modova slike, ali takođe nudi i stvari poput zaštite od plave svetlosti.

honor2_80.jpg


Sam televizor ima kompletno metalni okvir i tanak dizajn, može se postaviti na zid ili na uobičajenom postolju kao i bilo koji drugi televizor, tako da je u tom smislu sasvim konvencionalan, uz debljinu od 6,8 mm.

Ipak, ono što je najvažnije, Honor Vision je prvi proizvod koji se pojavljuje uz HarmonyOS - operativni sistem koji je potencijalno Huaweijeva alternativa Androidu. Kao takav, operativni sistem će funkcioniosati kaokao središte čitavog niza drugih proizvoda, uključujući pametne kućne uređaje.

Honor opisuje sam korisnički interfejs televizora kao "u stilu magazina", osmišljen da bude centralno središte za povezivanje ljudi. Interfejs se brzo pali, prvo prikazujući usluge iz domena zabave, ali ima i podršku čitavog niza drugih usluga. Mnogi od ovih su već poznati servisi sa Huawei i Honor uređaja, poput Huawei Share-a, ali će uključivati i informacije o vremenu, obaveštenja o isporukama i još mnogo toga.

Model Honor Vision Pro imaće pop-up kameru, što znači da će korisnici moći da budu u kontaktu sa prijateljima i porodicom. Kamera će pružati sliku od 1080p za video pozive. Kada je u pitanju privatnost, Honor je istakao da kamera funkcioniše samo kad korisnik zatraži da se pojavi i načini video poziv.

Glasovna interakcija dolazi zahvaljujući tome što ima šest mikrofona, što znači da je moguće razgovaranje sa televizorom za kontrolisanje ne samo tog ekrana, već i svih ostalih uređaja u okolini.

honor3_23.jpg


Deljenje sadržaja sa telefona na velikim ekranima je ogroman deo ovog iskustva, a Honor kaže da je to iskustvo moguće jednim klikom, uz pomoć usluge koja nosi naziv Magic-Link. Postojaće i NFC tag, tako da je ovo moguće učiniti jednostavnim pritiskom na telefon. Pored lokalnog deljenja, moguće je deljenje sadržaja na televizoru na bilo kom mestu.

 

Pogledajte još: Honor Vision TV fotografije uživo i specifikacije


Kada je u pitanju zvuk, HuaweiHisten može da omogući 3D podršku za zvuk uz pomoć četiri ugrađena zvučnika od 10W. Takođe Honor Vision podržava Bluetooth 5.0 i HWA - bežični zvuk visoke rezolucije - tako da je moguće povezivanje slušalica za ličnu upotrebu.

Dosta toga je upakovano u Honor Vision. Iako Honor ne tvrdi da želi najbolji kvalitet u pogledu TV slike, kompanija želi da ponudi iskustvo koje će televizor premestiti iz forme uređaja za gledanje sadržaja na nešto što je centralno i interaktivno.

Honor Vision je pametni TV koji će biti smešten u pristupačni segment tržišta. Standardna verzija televizora košta oko 540 dolara, dok će cena Honor Vision Pro modela iznositi oko 680 dolara. Za sada nema informacija o tome da li će TV biti dostupan van Kine.

Izvor: Pocket-lint

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Lenovo ThinkBook 13s IWL je perfektan biznis laptop (video)

Samsung Galaxy A90 5G dobio Bluetooth sertifikat

10304
10305
10306
10307
10308
10309