Greška

Došlo je do greške.

Poznato više detalja o Google Pixel 6 i 5a telefonima

25.05.2021 11:19 | 0 Mobile
Poznato više detalja o Google Pixel 6 i 5a telefonima


Max Weinbach, popularni dojavljivač i novinar, otkrio je neke zanimljive detalje o Google Pixel 6 i Pixel 5a telefonima.

Weinbachovi izvori sugerišu da Whitechapel čip, koji će pokretati telefone, neće biti snažan koliko Snapdragon 888 ili Samsung Exynos 2100. Čipset će koristiti Samsungovu 5nm tehnologiju, ali će po sirovim performansama biti između Snapdragon 865 i 888 modela.

Posebna karakteristika ovog prilagođenog čipseta će biti NPU (Neural Processing Unit) i ISP (Image Signal Processor). Ovi elementi nisu novina za Pixel familiju, ali nisu bili deo prošlogodišnjih Google telefona. NPU i ISP se koriste kako bi se dobile bolje slike uz pomoć računarske fotografije. Ranije glasine su sugerisale da možemo očelivati 50MP glavni kamera senzor, uz ultraširoku kameru i 8MP 5x zoom kameru.

 

Pogledajte još: Google Pixel 6 se pojavio na novim renderima


Dojavljivač takođe ističe da će narandžasta verzija Pixel 6 telefona, koja se pojavila na nedavnim renderima, zapravo više biti boje breskve. U pripremi su i zeleni, srebrni i crni dizajni.

Interni izveštaji sugerišu da će Google ove godine uložiti dosta sredstava u svoju marketinšku kampanju. Ukoliko sve bude išlo po planu, Google Watch, Pixel 5a i Pixel 6 bismo mogli videti u oktobru. Naravno, ukoliko se oduže problemi sa nestašicom čipova, moguće je da će objava pomenutih uređaja biti u novembru.

Pored toga, Weinbach je pomenuo da će cena Pixel 5a modela biti veća od one koju je po objavi imao Pixel 4a. Takođe, ovaj model neće imati podršku za bežično punjenje.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Redmi Note 8 2021 zvanično predstavljen

Samsung Galaxy Tab S7 FE ozvaničen u Nemačkoj, sa početnom cenom od 649 evra

10104
10105
10106
10107
10108
10109