Greška

Došlo je do greške.

Poznate specifikacije za OnePlus 10R

28.03.2022 09:19 | 0 Mobile
Poznate specifikacije za OnePlus 10R

 

Pod zanimljivim kodnim imenom “pickle”, tj. kiseli krastavčić, novi telefon u sve više rastućoj gami kompanije OnePlus, 10R, trebalo bi da se zvanično pojavi pred publikom tokom drugog kvartala tekuće godine. Međutim, do sada, kompanija nije predstavila zvanične informacije vezane za ovaj model, pa je sve bilo na nivou špekulacija.

Situacija se sada promenila, pa su se pojavili prvi nezvanični navodi koji sugerišu o tome šta tačno možemo da očekujemo kada kompanija OnePlus najzad odluči da zvanično predstavi ovaj telefon. Kako se šuška, čipset koji će pogoniti ovaj moiblni uređaj trebalo bi da bude MediaTek Dimensity 8100, dok bi OnePlus 10R trebalo da stigne sa Android 12 operativnim sistemom koji će imati OxygenOS 12 korisnički interfejs. Od ostalih bitnih specifikacija, tu je i 8GB ili 12GB LPDDR5 radne memorije, kao i 128GB ili 256GB UFS 3.1 skladišnog prostora za podatke.

Ekran ovog telefona trebalo bi da bude veličine 6.7 inča i sa FullHD rezolucijom, a E4 AMOLED tipa sa HDR10+ sertifikacijom. Na njemu će se najverovatnije nalaziti i punch hole otvor za prednju kameru rezolucije 16MP.

Što se tiče glavnog sistema kamera, tu je sistem od tri senzora. Glavna kamera najverovatnije će imati rezoluciju od 50MP i senzor Sony IMX766 sa optičkom stabilizacijom slike. Ostala dva senzora su ultraširokougaoni senzor od 8MP i makro senzor rezolucije 2MP.

 

Ako ste propustili: Pojavile se navodne slike OnePlus 10 ili 10R uživoMobilni uređaj OnePlus 10R trebalo bi da ima Gorilla Glass zaštitu i sa prednje i sa zadnje strane uređaja, kao i NFC čip i podršku za Hi-Fi reprodukciju zvuka. Uz to, imaće i podršku za Dolby Atmos, uz stereo zvučnike. Na žalost, čini se da ovaj telefon neće imati 3.5mm ulaz za slušalice.

Prema ostalim navodima, trebalo bi da se pojave dve varijante ovog telefona. Jedna bi imala bateriju kapaciteta 4.500mAh i podršku za brzo punjenje od 150W, dok bi druga verzija trebalo da ima bateriju kapaciteta 5.000mAh i podršku za brzo punjenje od 80W, piše GSM Arena.

A ako se sve ovo čini poznato, to je verovatno zbog toga jer je Realme predstavio GT Neo3 mobilni uređaj pre nekoliko dana, a sa skoro pa istim specifikacijama. Sa druge strane, i pretpostavljene specifikacije za dolazeći OnePlus Nord 3 su veoma slične, pa je situacija trenutno blago zbunjujuća. No, videćemo o čemu se tačno radi kada ovi telefoni budu i zvanično predstavljeni.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

GeForce RTX 4080/4090 serija podržava do 24 GB video memorije, NVIDIA može povećati TDP na 600 W

Nvidia predstavila novi softverski alat – Streamline

10104
10105
10106
10107
10108
10109