Greška

Došlo je do greške.

Poznata prva funkcija koju Microsoft donosi u Google Chrome

11.03.2019 14:56 | 3 Software/Web
Poznata prva funkcija koju Microsoft donosi u Google Chrome


Microsoft je krajem 2018. godine objavio da planira migraciju sa EdgeHTML-a na Chromium za svoj Edge pregledač. Kompanija je objasnila da će time što će doprineti razvoju endžina i ostatak svetske mreže imati koristi od kompanijinih inovacija.

Prema svemu sudeći, kompanija ima nameru da u potpunosti ispuni obećanja i sada donosi prvu ključnu funkciju iz Edge-a u Chromium browsere, uključujući i Google Chrome.

 

Pogledajte još: Google preporučuje korisnicima da odmah ažuriraju Chrome zbog postojećeg baga


Glatko i tečno skrolovanje, koje je specifično razvijeno za Microsoft Edge, je funkcija predložena Chromiumu. Google bi funkciju mogao doneti na sve pregledače koji imaju Chromium endžin, uključujući one koji rade na Windows, macOS, Linux, Chrome OS i Android platformama.

Trenutno, Microsoft još uvek eksperimentiše sa ranim verzijama funkcije i ne postoji okvirni period kada bi ona mogla biti dostupna korisnicima. S druge strane, Canary buildovi za Google Chrome već stižu uz ranu verziju tečnijeg skrolovanja.

Izvor: Softpedia

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

ericm Član postova: 3312
na macOS-u je prisutna i dalje ona iritantna krzavost kod skrolovanja nekim misem koji ima fizicki tockic ali postoje super programcici koji to resavaju. ja koristim Smooze a besplatna alternativa sa malo manje opcija je MOS.
Maks Neregistrovan korisnik
Nema šta da donose tu funkciju u Chrome za macOS kad je već ima još odavno... Na Macu je Chrome prihvatio Appleovo scrollovanje kao i većina ostalih aplikacija za Mac i to scrollovanje se ne razlikuje uopšte od scrollovanja u Safariju... to jest, pravljeno za "touch" gestove na trackpadu (za desktop Macove isto postoje trackpadovi, kao za laptop, samo veći) i ne simulira okretanje točkića koje preskače red-po-red teksta, nego pomera stranicu kao da prstima neko gura list papira na stolu, to jest ako se stranica "odgurne" brzo i podignu se prsti sa trackpada, ona nastavlja da scrolluje i polako usporava dok ne stane ili dok neko ne spusti prste na trackpad da "zadrži" stranicu ili ako dođe do kraja stranice, onda ima takozvani "rubber band" efekat (stranica "poskoči" kada "udari" u kraj stranice, to jest kad nema više šta da se scrolluje).

Samsung Galaxy J4+ uz Android Pie primećen na Geekbenchu

Pojavio se dizajn kontrolera za gejming konzolu na kojoj radi Google

10504
10505
10506
10507
10508
10509