Greška

Došlo je do greške.

Potvrđeno: Microsoft kupuje Activision Blizzard za 68,7 milijardi dolara!

18.01.2022 15:17 | 0 Biznis IT
Potvrđeno: Microsoft kupuje Activision Blizzard za 68,7  milijardi dolara!

 

Danas je Microsoft najavio planove za kupovinu Activision Blizzard Inc., lidera u razvoju igara i izdavača interaktivnog zabavnog sadržaja. Ova akvizicija će ubrzati rast Microsoftovog poslovanja sa igrama na mobilnim uređajima, računarima, konzolama i oblaku, i obezbediće gradivne blokove za metaverzum.

Microsoft će kupiti Activision Blizzard za 95,00 dolara po akciji, u gotovinskoj transakciji u vrednosti od 68,7 milijardi dolara, uključujući neto gotovinu Activision Blizzarda. Kada se transakcija zaključi, Microsoft će postati treća najveća svetska kompanija za igre po prihodima, iza Tencenta i Sonija. Planirana akvizicija uključuje kultne franšize iz studija Activision, Blizzard i King poput „Warcraft“, „Diablo“, „Overwatch“, „Call of Duty“ i „Candy Crush“, pored globalnih eSport aktivnosti kroz Major League Gaming. Kompanija ima studije širom sveta sa skoro 10.000 zaposlenih.

Bobi Kotick će nastaviti da radi kao izvršni direktor Activision Blizzarda, a on i njegov tim će zadržati fokus na podsticanju napora za dalje jačanje kulture kompanije i ubrzanje rasta poslovanja. Kada se posao zaključi, Activision Blizzard će za nadređenog imati Fila Spensera, izvršnog direktora Microsoft Gaminga.

 

activisionblizzard.jpgOva akvizicija takođe podržava Microsoftov Game Pass portfolio sa planovima za lansiranje igara Activision Blizzard u Game Pass, koji je dostigao novu prekretnicu od preko 25 miliona pretplatnika. Sa skoro 400 miliona aktivnih igrača Activision Blizzarda mesečno u 190 zemalja, ova akvizicija će učiniti Game Pass jednom od najprivlačnijih i najraznovrsnijih mesta za gaming u industriji. Po zatvaranju, Microsoft će imati 30 internih studija za razvoj igara, zajedno sa dodatnim mogućnostima za izdavanje i e-sport produkciju.

Transakcija podleže uobičajenim uslovima zatvaranja i završetka regulatornog pregleda i odobrenja akcionara Activision Blizzarda. Očekuje se da će posao biti zaključen u fiskalnoj 2023. godini i da će se po zatvaranju povećati zarada po akciji koja nije GAAP. Transakciju su odobrili upravni odbori Microsofta i Activision Blizzarda, prenosi TechPowerUp.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Pojavili su se specifikacije i renderi za nove Realme Buds Air 3 slušalice

Canalys: Apple se vratio na vrh globalnog tržišta pametnih telefona u četvrtom kvartalu 2021.

10604
10605
10606
10607
10608
10609