Greška

Došlo je do greške.

Potrošnja na video igre do juna je bila najveća u poslednjoj deceniji

20.07.2020 12:19 | 0 Games
Potrošnja na video igre do juna je bila najveća u poslednjoj deceniji


NPD Group je objavila izveštaj u kojem se ukazuje na to da je potrošnja na video igre do juna ove godine najveća u poslednjih 10 godina. Do sada su ove godine gejmeri u SAD potrošili 6,6 milijardi dolara na video igre i prateću opremu. Poslednji put je tako visoka potoršnja bila 2010. godine, kada je potrošnja na igre u istom periodu dostigla sedam milijardi dolara.

Prodaja hardvera, softvera i dodataka tokom prve polovine 2020. godine veća je za 19 procenata u odnosu na prošlu godinu. Samo u junu, kreatori igara su zabeležili porast prodaje od 26% u odnosu na 2019. godinu, dostigavši 1,3 milijarde dolara. Protekli mesec predstavlja najveću potrošnju na igre tokom juna, još od 2009. godine.

Iako se ukupna potrošnja na video igre povećava, prodaja hardvera je zabeležila pad od 17 procenata u odnosu na 2019. Prodaja hardvera porasla je na svega 191 milion dolara, što čini manje od tri odsto ukupne potrošnje. Stoga nije iznenađenje što je Nintendo Switch bio najprodavaniji hardver u junu u pogledu prodatih primeraka i prihoda.

 

Pogledajte još: PUBG je prodat u 70 miliona kopija, najavljuje novu sezonu sadržaja


Softver je, kao i obično, zabeležio lavovski deo potrošnje na igre sa prodajom od preko tri milijarde dolara od početka godine, a samo je tokom prošlog meseca ostvarena prodaja od 570 miliona dolara. To predstavlja povećanje od 49% u odnosu na jun 2019. Godišnja prodaja softvera bila je manja, ali i dalje ostvaruje rast od gotovo 19 procenata.

Call of Duty: Modern Warfare i Animal Crossing su na vodećem mestu po prodaji. The Last of Us Part II  je predstavljen 19. juna na spektakularan način, a već nosi titulu najprodavanijeg naslova tokom meseca i treći je po prodaji tokom čitave godine.

Industrija video igara je imala odličnu 2020. godinu, iako je tek pola godine za nama. S obzirom na to da će naredna generacija konzola izaći tokom druge polovine godine, verovatno ćemo videti dodatno povećanje prodaje na tržištu tokom trećeg i četvrtog tromesečja.

Izvor: TechSpot

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Potvrđene specifikacije za Samsung Galaxy M31s

Google razmatra ideju o objavi Chromebooka sa dva ekrana

10404
10405
10406
10407
10408
10409